Poli – Concordia, finala… finalelor

Petre Grigoras ACS Poli Timisoara

Fotbaliştii alb-violeţi abordează cu un moral mai bun meciul de astăzi cu Concordia Chiajna, echipă pe care o pot depăşi în clasament în cazul unei mult-dorite victorii.

Cele patru puncte strânse în ultimele două meciuri au adus o oarecare linişte în cadrul lotului polist, însă presiunea este mare pe Scutaru şi compania înaintea confruntării cu ilfovenii, care va începe la ora 18 şi se va desfăşura pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Ca noutate, intrarea va fi liberă, decizia urmând să se aplice şi la celelalte întâlniri pe care prim-divizionara de pe Bega le va mai organiza în actualul sezon.

„Mă bucur că s-a luat această decizie, poate vom avea surpriza de a fi mai mulţi spectatori decât până acum… Când am venit la Timişoara am spus că vom avea 11 finale. Meciul cu Chiajna este mai mult decât crucial, în cazul unei victorii ne-am depăşi adversara în clasament, poate că şi moralul va fi mai bun pentru confruntările următoare… Sper să fie o partidă frumoasă din care să ieşim noi învingători. Concordia este o echipă solidă, cu jucători bine clădiţi fizic şi cu experienţă mare. Ei au o aşezare diferită, 3-5-2, folosită şi pe timpul când jucam eu. Este o tactică care le poate aduce un joc ofensiv. Va fi un meci greu, în cazul unei victorii ne putem agăţa de clasament şi ne-am spori speranţele de salvare de la retrogradare. Nu se va rezolva, însă, ecuaţia echipelor care vor juca în sezonul viitor de la ora 11. Am încercat toate metodele pentru a induce o stare bună în cadrul echipei. Cu aceste patru din ultimele două partide moralul a crescut puţin. Avem şi acum probleme de lot, ca de fiecare dată… Goga este suspendat, iar Melinte nu s-a refăcut, ia antibiotice. Scutaru şi Cânu au fost schimbaţi la Iaşi din motive medicale, dar ei s-au antrenat bine în ultimele zile şi pot fi pe teren în jocul cu Chiajna. Croitoru se antrenează cu echipa noastră, dar nu va face încă parte din lot. Pe Zicu l-am inclus printre cei 18 jucători pentru partida cu Concordia şi voi decide mâine dacă el va începe ca titular. Vreau să-i aleg pe cei mai în formă şi mai bine pregătiţi din punct de vedere fizic. Bocşan are calităţi fizice foarte bune, la astfel de jucători trebuie să le dai încredere. El mai face greşeli, dar acestea sunt normale pentru un fotbalist tânăr”, a declarat, ieri, Petre Grigoraş.

Tehnicianul polist s-a referit şi la posibilitatea de a antrena la Timişoara şi în cazul unei nedorite retrogradări în eşalonul secund: „Nu pot să ştiu dacă voi rămâne în sezonul viitor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, dar nu este o ruşine să antrenezi în Liga a II-a dacă ai un proiect serios”.

Şi Cristian Bărbuţ, care şi-a aniversat ieri ziua de naştere, împlinind vârsta de 21 de ani, a vorbit despre întâlnirea de astăzi cu formaţia din Chiajna: „Este un meci foarte important, pe care trebuie să-l câştigăm. Chiajna este o echipă bună, iar Bălgrădean un portar cu experienţă care poate fi însă învins. Îmi doresc să marchez goluri, dar mai important este ca oricine intră pe teren să îşi facă bine treaba. Îmi place să evoluez oriunde mă pune antrenorul. Aş vrea să fie stadionul plin, iar dacă se poate, să-i bucurăm pe oameni cu o victorie”.

Meciul cu Concordia va fi condus la centru de Marius Avram (Bucureşti), care va fi ajutat de asistenţii Micloş Nagy şi Alexandru Cerei (ambii din Cluj-Napoca) şi de adiţionalii Florin Chivulete (Bucureşti) şi Ionuţ Coza (Cernica). Rezervă de arbitru va fi Adrian Popescu (Craiova), iar observator – George Ionescu (Bucureşti).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Poli – Concordia, finala… finalelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *