Pod nou peste Bega în prelungirea străzii Jiul

pod jiul 2

La doi ani după ce conducerea Primăriei Timișoara a anunțat că a primit studiul de fezabilitate pentru construirea Podului Jiul, lucrarea a făcut primele progrese.

CITEȘTE ȘI: O bizară înregistrare video publicată de Kevin Spacey, vizualizată de peste 4,5 milioane de ori în primele 24 de ore | VIDEO

Astfel consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate întocmit de firma VCE Vienna Consulting Engineers SRL pentru această investiție și trecerea la elaborarea proiectului tehnic și a documentației de execuție. Biroul drumuri, poduri și parcaje din cadrul Primăriei Timișoara are cuprins în programul de dezvoltare aferent anului 2018 obiectivul de investiţii ,,Construire Pod peste Bega – str. Jiul”.

Conform raportului de specialitate atașat la hotărârea de consiliu local, „Municipiul Timișoara este străbătut, de la est la vest, de Canalul Bega și calea ferată.

CITEȘTE ȘI: Cod rutier 2019. De acum românii vor fi amendaţi cu sume între 290 şi 435 de lei: bomba din Codul Rutier care ne afectează pe toţi

Aceste două bariere generează numeroase puncte de conflict în trafic din cauza numărului mic de treceri raportat la gradul ridicat al traficului, traversarea orașului dinspre nord spre sud și invers, în orele de vârf, fiind greoaie și necesitând timp îndelungat.

Un punct prioritar în programul de modernizare al municipiului îl constituie asigurarea legăturii în zona de nord a orașului, respectiv între străzile Jiul și Splaiul Tudor Vladimirescu peste râul Bega.

Având în vedere modernizarea pasajului pe sub calea ferată din zona strada Jiul – Calea Circumvalațiunii, este necesară dezvoltarea tramei stradale a municipiului prin asigurarea conectivității între malul sudic și nordic al Canalului Bega.

În zona respectivă acest lucru se poate face prin realizarea unui pod ce va asigura continuitatea străzii Jiul până la Splaiul Tudor Vladimirescu, supratraversând râul Bega la circa 200 de metri aval de Podul de Fier situat pe strada Andrei Mureșanu și la 320 de metri amonte de Podul Traian, creând astfel o rută alternativă și diminuând traficul rutier din centrul orașului.

Din toate aceste considerente și prin faptul că prognoza prevede o creștere semnificativă a intensității traficului, lucrările propuse sunt impetuos necesare și oportune”.

Valoarea totală estimată a investiției este, conform studiului de fezabilitate, de 22.734.280 de lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare, de un an și jumătate


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pod nou peste Bega în prelungirea străzii Jiul

  1. …”supratraversând râul Bega la circa 200 de metri aval de Podul de Fier situat pe strada Andrei Mureșanu și la 320 de metri amonte de Podul Traian”. Invers, fratilor.

  2. Multe aiureli am auzit din gura oligofrenului vopsit de pe Loga 1 dar asta le întrece pe toate ! Știți care e culmea inutilității ? Pod pe str. Jiul ! Și asta în condițiile în care s-a cerut insolvența Colterm și a STPT ! Poate la alegerile viitoare alegem pe vreunul responsabil și cu toate țiglele pe casă ! În rest, în Jamaica e cald !

Lasă un răspuns