Cod rutier 2019. De acum românii vor fi amendaţi cu sume între 290 şi 435 de lei: bomba din Codul Rutier care ne afectează pe toţi

trecere pietoni aradului1

Pietonii trebuie să ştie că sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea, de cele mai multe ori nepavată, a drumului. Lor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă.

CITEŞTE ŞI: Crimă în vestul ţării, de Crăciun: Un tânăr de 24 de ani, acuzat că a ucis un bărbat din gelozie

De asemenea, pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului.

Pietonii nu au voie să traverseze atunci când semnalul de culoare verde al semaforului este intermitent sau atunci când semaforul afişează culoare roșie.

Pietonii mai trebuie să fie conştienţi şi de faptul că este interzis să traverseze atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgență (poliție, pompieri etc) cu girofarurile și sirena pornite.

CITEŞTE ŞI: Legea pensiilor se modifică. Veşti proaste pentru cei care sperau să iasă la pensie anul viitor. Stagiul de cotizare s-a schimbat

Totodată, pietonii nu trebuie să traverseze prin spatele sau fața vehiculelor oprite în stațiile mijloacelor de transport, decât dacă acolo există o trecere de pietoni.

Mai mult, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. Astfel, aceștia trebuie să respecte indicațiile polițistului care dirijează circulația și trebuie să traverseze drumul, să grăbească traversarea acestuia sau să se oprească la semnalele polițistului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cod rutier 2019. De acum românii vor fi amendaţi cu sume între 290 şi 435 de lei: bomba din Codul Rutier care ne afectează pe toţi

  1. scrie undeva ca trebuie sa se asigure cand traverseaza strada? sau trebuie sa treaca cu priverea in telefonul mobil si castile in urechi ascultand muzica? fara sa se uite in dreapta si stanga si sa se asigure?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *