PNL: Zi sumbră pentru Timișoara. Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice

PNL: Zi sumbră pentru Timișoara. Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice

„Zi sumbră pentru Timișoara. Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice. Niciodată în istoria acestui oraș nu a existat nici măcar gândul că agentul termic poate să fie sistat. USR se încăpățânează însă să bată toate recordurile negative.

Susținerea populară pe care au avut-o după alegerile de anul trecut le-a oferit legitimitatea să facă reformele pe care le-au promis în campanie. Asta au așteptat timișorenii. Problema Colterm era prioritară, însă lipsa de decizie, lașitatea și ignoranța ne-au adus în fața a ceea ce credeam imposibil.

Singura preocupare a domnului viceprimar Lațcău, care avea în atribuții gestionarea situației de la Colterm, a fost războiul pentru funcții. E de notorietate povestea directorului susținut de USR a cărui primă preocupare a fost achiziționarea unui autoturism de serviciu în valoare de 20.000 de euro”, se arată într-un comunicat al PNL Timișoara.

Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara, viceprimar: ”De un an de zile, Coltermul nu este altceva decât un cobai pentru tot felul de metode eșuate. Au încercat varianta concordatului fără să se consulte cu nimeni. A fost o variantă sortită eșecului din start. Vă spun clar: Primăria avea obligația să asigure stocul de cărbune pentru această iarnă. Nu am înțeles de ce și USR a insistat pentru funcționarea exclusiv pe gaz, fără să ia în calcul că era vorba despre o componentă strategică.

Trebuie în permanență să ai și o variantă de rezervă, în cazul în care scade presiunea la gaz sau apare o situație neprevăzută. Acum vin cu altă gogoașă: vor intrarea în insolvență! Ar fi fost o soluție, dar nu acum, în condițiile în care se vede că deja ne confruntăm cu vremea rece, când spitalele sunt dependente de Colterm în plină pandemie. Eu refuz să cred că acești oameni conștientizează gravitatea situației.

Să lași mii de pacienți în frig, zeci de mii de familii, școli și instituții publice fără încălzire și apă caldă, este clar un pericol pentru sănătatea publică, dar și o bătaie de joc fără precedent. Oamenii de bună-credință și-au plătit facturile și și-au pus toate speranțele în primarul Timișoarei care a promis că va găsi o soluție. De ce trebuie să sufere cetățenii pentru incompetența unei administrații care, în loc să găsească soluții, caută tot felul de țapi ispășitori?”

„E o situație gravă! Facem apel pe această cale, către colegii noștri, consilierii locali care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor Colterm ca acum, în al doisprezecelea ceas, să ne așezăm împreună la masă și să găsim urgent o soluție pentru ca timișorenii să nu rămână în frig pentru tot sezonul rece din acest an”, se precizează în comunicatul semnat de grupul consilierilor locali PNL Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “PNL: Zi sumbră pentru Timișoara. Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice

  1. a gresit o litera complicele penelist . e vorba de USL care a lasat Timisoara fara caldura. Pana anu trecut robu si alte personaje sinistre din psd si pnl au gestionat situatia cu colterm.

    1. Perfect de acord cu acest comentariu. Sa nu mai vorbim despre sicanele din consiliul de administratie si local facute de PNL si PSD numa numa sa decredibilizeze USR in detrimentul populatiei. Trebuie sa fii naiv sa nu crezi ca PNL si PSD nu au pus bete in roate primarului in tot acest timp.PNL merita aceasi soarta ca si PNTCD!

    2. Draga Take, intoarce-te din bula ta de timp. Nu anul trecut au ramas timosorenii fara apa calda si caldura. Ci acum! Ia-te cu Fritz al tau si du-te invartindi-te…

  2. Imi pare rau sa constat ca desii am votat USR la primaria Timisoara si la consiliul local , am gresit… Cum este posibil sa nu ai stoc de carbune si pacura la Colterm inainte de a venii iarna… O greseala imensa a primarului Fritz care este cel mai slab primar pe care l a avut Timisoara ever…Am gresit ca am votat USR si acum suport consecintele, sunt condamnata sa stau in frig in orasul de cinci stele Timisoara… Primar neamt ai firma E ON nemteasca, o fi coincidenta? Nu cred in coincidente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *