PNL Timiș, o organizație cu mentalitate de câștigător!

Alin Popoviciu 4

Mai sunt câteva zile până la începerea campaniei electorale iar competitorii politici pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 și-au prezentat foarte vag programele.

Prima ieșire oficială în fața alegătorului timișean au avut-o cei de la PNL Timiș. Noul PNL a reuşit să treacă peste toate orgoliile care au existat şi peste incompatibilităţile între persoane și au început să construiască proiecte, împreună, ca echipă. Alegerile prezidenţiale au constituit o primă provocare pentru PNL Timiș care s-a aflat pe locul doi în topul organizațiilor liberale din țară, însă validarea de facto a organizației județene va veni după alegerile locale din acest an, iar liberalii sunt pregătiți să iasă în fața electoratului cu proiectele pe următorii patru ani.

„Este important să prezentăm liniile strategice de dezvoltare a județului Timiș. Avem nevoie de soluții echilibrate și durabile. De 26 de ani, în campaniile electorale, ne-am obișnuis să discutăm doar trei teme: asfalt, canalizare și alimentare cu apă. Echipa PNL vrea să închidă acest subiect. În 2020 nu mai vreau să discutăm despre localități în care se ridică astfel de probleme. Este o chestiune de mentalitate, în primul rând a politicienilor. Să ai apă și canal nu este un lux, ci o necesitate în fiecare sat din acest județ”, spune deputatul Alin Popoviciu, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

PNL Timis

 

Printre cele mai importante proiecte asumate de echipa PNL Timiș sunt:

1. Banii din taxele și impozitele locale trebuie să rămână în județ. Liberalii nu-și mai doresc ca Bucureștiul să hotărască unde și când e nevoie de o sală de sport, cămine culturale sau bazine de înot. În acest sens, liberalii din mai multe județe puternice din țară vor face front comun pentru obținerea acestui deziderat: Timiș, Arad, Bihor, Cluj Brașov, Constanța.

2. O altă prioritate va fi și sistemul de învățământ. Odată ce taxele locale și impozitele vor rămâne la bugetele locale este important ca fiecare școală din Timiș să fie bine întreținută, iar primăria va fi capabilă să asigure o masă caldă tuturor elevilor și să aibă un program de afterschool, ca orice școală de la oraș.

3. Nu trebuie neglijat sistemul sanitar din Timiș. Se tot vorbește despre performanță în sănătate, însă spitalul județean, care aparține Consiliului Județean Timiș, cu excepția a două zugraveli exterioare nu a mai ”suferit” îmbunătățiri. Echipa PNL lucrează la realizarea unui centru performant sanitar care va cuprinde un Spital Județean renovat în întregime, Casa Austria, Ortopedia, Policlinica, Urgențele și o nouă maternitate.

4. Un alt obiectiv al echipei PNL este înființarea unui birou pentru fonduri europene la nivelul CJT, care va avea obligația să îi instruiască și să îi sprijine pe promotorii locali ai primăriilor pentru a fi pregătiți și informați cu tot ceea ce apare în legislație referitor la fonduri europene, cu scopul de a accesa cât mai multe proiecte pentru județul Timiș. Asta pentru că, doar în ultimii patru ani, CJT a pierdut peste 60 de milioane de euro, bani din fonduri europene, care s-au întors la Bruxelles.

5. Suntem un județ cu un mare potențial agricol și asistăm nepăsători cum niște intermediari se îmbogățesc pe spatele fermierilor care muncesc din greu. În 26 de ani, clasa politică din Timiș nu a fost capabilă să construiască centre de colectare a legumelor și fructelor, iar acest subiect este foarte important pentru liberali. Supermarketurile sunt pline cu cartofi aduși din Egipt, ceapă de Franța, roșii din Spania și mere poloneze, în timp ce producătorii noștri nu reușesc să-și valorifice munca la prețul corect. Sistemul implementat la Timișoara, cu foarte mare succes, piețele volante, trebuie să fie un model de la care se pleacă în conceptul gândit de liberali.

6. O strategie la nivel de județ cu poli de dezvoltare în jurul fiecărui oraș, nu numai Timișoara și Lugoj, este o altfel de abordare a acestui subiect, care poate să aducă în toate zonele bani, bani mulți, de la Uniunea Europeană, iar prioritatea să fie atragerea de noi investitori.

7. Turismul la noi în județ a fost lăsat de izbeliște. Timișul, astăzi, nu este considerat un județ cu potențial turistic. Lucrurile stau altfel, pentru că, de fapt, nu a fost promovat nici măcar ceea ce avem: zona Fârdea cu lacul Surduc, zona superbă de la Nădrag, Muzeul Traian Vuia , rezervația de la Satchinez, Cramele Recaș, Stațiunea Buziaș, nemaivorbind de tot ceea ce se poate vizita în Timișoara.

8. „Nu în ultimul rând, se impune finalizarea centurii Timișoarei. Atât Consiliul Județean cât şi Primăria Timişoara, prin domnul primar Nicolae Robu, ne vom bate şi vom face tot ceea ce ne stă în putință să convingem guvernul să finalizăm acest obiectiv atât de important pentru noi toți. Sunt proiecte necesare, asumate de o echipă de oameni responsabili. De aici vine forța politică a PNL în județul Timiș și aici se va face diferența între noi și competitorii noștri electorali: că nu avem duble standarde sau interese ascunse, că avem un proiect de județ realist și corect față de cetățean, nu doar vorbe politicianiste aruncate în vânt”, declară deputatul Alin Popoviciu, liberalul care conduce echipa propusă de PNL pentru Consiliul Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “PNL Timiș, o organizație cu mentalitate de câștigător!

  1. PNL – PARTIDUL PENALILOR SI INFRACTORILOR! POPOVICIU = CEL MAI MARE INFRACTOR DIN PARTEA DE VEST A ROMANIEI!

  2. Domnul Popoviciu daca face parte din acest partid nu trebuie sa fie votat pentru ca este numai gura de domnia sa .A fost delegat sa coordoneze PDL-ul in Caras Severin , l-a facut praf ,,. Ii multumesc ca prezenta domniei sale m-a determinat sa parasesc acest partid .Sfatuiesc alegatorii sa voteze partide conduse de tineri .

  3. Pnl este un partid cu o mentalitate de infractor. Un partid de lacuste care vor sa ia in stapanire lanul de cereale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *