ULUITOR! A dispărut Biblia din sala în care a fost judecat Ostaficiuc!

Procesul de joi al fostului președinte al CJT Timiș, Constantin Ostaficiuc, în care este judecat pentru conflict de interese, are toate șansele să intre în istoria justiției timișorene.

În momentul în care singurul martor audiat a fost pus de către președintele completului de judecată să jure cu mâna pe Biblie că va spune adevărul, s-a constatat că lipsește chiar… obiectul sfânt!

”A dispărut Biblia! Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată!”, a constatat, cu surprindere, grefiera de ședință. Judecătoarea nu s-a pierdut însă cu firea și i-a cerut, ușor amuzată, să aducă alta.

Nu se știe de unde a procurat-o, cert este că după câteva minute, femeia s-a întors cu o altă Biblie și a pus-o pe masă, răsuflând ușurată. Procesul putea începe…

Și martora, angajată cu funcție de conducere în cadrul ADETIM (Agenția de Dezvoltare Economică Timiș) la data la care a fost încheiat contractul de concesiune prin care s-a atribuit firmei Ornella Design (administrată de ginerele lui Constantin Ostaficiuc) o parcelă în Parcul Industrial, a început să poarte asistența printr-un lung periplu de întâmplări birocratice, de aveai impresia că ești la un seminar de curs de administrație.

A vorbit despre procedurile legale de desfășurare a unei licitații, despre atribuțiile reprezentanților CJT, despre modul în care trebuia semnată, autorizată și vizată fiecare filă dintr-o anume documentație indicând și cine anume făcea toate lucrurile acestea și câte și mai câte, declarațiile sale fiind, desigur, la solicitarea judecătoarei, și în conformitate cu legislația în vigoare.

După mai bine de o oră în care martora a povestit și tot povestit, a venit momentul semnării declarației. O persoană atât de concisă nu putea trece însă peste etapa parcurgerii acesteia, înainte de a o semna. Acum a venit și momentul obiecțiilor.

Scuzându-se, a început să corecteze în mai multe locuri unde a considerat că grefiera a redactat în mod greșit declarațiile sale, apoi, tot scuzându-se, s-a reîntors de câteva ori la pupitru pentru a adăuga alte amănunte care trebuiau consemnate încă o dată în aceeași declarație.

Îngăduitoare, judecătoarea i-a permis toate aceste lucruri fără obiecții, însă era evident că nu se afla într-o situație foarte plăcută. Până și procurorul, reprezentantul instituției care a solicitat instanței ca martora să fie audiată, a început să facă grimase de plictiseală.

Într-un final, s-a încheiat. Până la următorul termen, de pe 17 mai, când un alt martor a fost citat la cu mandat de aducere (fiindcă nu a fost găsit la domiciliul indicat), poate se găsește și Biblia pierdută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns