PNL Timiș: „Îndemnăm Primăria Timișoara ca, pentru a ieși din această nouă criză la Colterm, să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret”

PNL Timiș: „Îndemnăm Primăria Timișoara ca, pentru a ieși din această nouă criză la Colterm, să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret”

PNL Timiș a reacționat la scrisoarea deschisă adresată de primarul Dominic Fritz parlamentarilor liberali. Iată mesajul transmis:

”Vom face demersuri către Guvernul României pentru a aloca în continuare sume de bani către Timișoara, pentru termoficare, o dată cu celelalte municipii.
Guvernul României a ajutat Timișoara și pe timișoreni în două rânduri, cea mai recentă fiind la finele anului trecut, când a fost virată cea mai mare sumă din fondul de rezervă pentru ajutorarea termoficării municipiilor, aproape 54 de milioane de lei.

De asemenea, Consiliul Județean Timiș a virat din fondul său de rezervă suma de 1,2 milioane lei pentru Colterm.

CITEȘTE ȘI: Parteneriat educațional-cultural încheiat între ISJ Timiș și Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”

PNL Timiș: „La Colterm este o criză structurală”

Alocările din partea Guvernului și a CJ Timiș au fost făcute cu speranța că, în paralel, societatea Colterm va găsi soluții pentru rezolvarea problemelor structurale care s-au agravat în timp, datoriile dublându-se, separat de criza energetică aflată în desfășurare.

La Colterm este o criză structurală agravată în ultimul an din mai multe motive:
⁃ Din cauza unui management defectuos;
⁃ Din cauza alegerilor total neinspirate a unor așa-zise soluții cum ar fi preferarea furnizării exclusiv a gazului, în detrimentul alimentării mixte gaz-cărbune;
⁃ Din cauza amenzii pentru certificatele verzi care, de fapt, a fost lovitura supremă primită de societate;
⁃ Din cauza numirilor controversate în management și Consiliul de Administrație.

„Doar atacându-se problemele structurale putem spera la o însănătoșire a societății și o siguranță pentru furnizarea agentului termic, la prețuri rezonabile. Îndemnăm Primăria Timișoara ca, pentru a ieși din această nouă criză la Colterm, să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret, așa cum PNL a solicitat public încă din decembrie 2020”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “PNL Timiș: „Îndemnăm Primăria Timișoara ca, pentru a ieși din această nouă criză la Colterm, să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret”

  1. Dragi colegi din PNL.Asa cum am promis in campania electorala colegul nostru LASCAU are un plan de redresare a COLTERMULUI si la 3 noaptea daca io scol.Primele masuri au fost primirea amenzi de 21 milioane ca sant incompetent si nu am vrut sa cumpar certificatele verzi,si guvernul condus de colegul Dumneavoastra Catu mi a traso,Nu am incheiat contracte pentru gaz si carbune asta vara ca nu aveam nevoie de gaz si carbune ,asa cum a spus colegul LASCAU ca daca aduceam carbune vara putea sa ia foc in halda,a venit toamna si am bagat COLTERMUL in insolventa si nu mai putem fraieri pe nimeni sa ne dea gaz si carbune fara plata anticipata.Am luat masuri ca familia sa nu sufere de lipsa de caldura si apa calda am cumparat o vila MODESTA si Timisoreni sa se descurce cum stiu si vor.Asa ca va rog sa nu spuneti ca nu am reorganizat activitatea de la COLTERM

  2. Demisia Fritz….ai distrus spiritul Timisoarei si ne-ai adus inainte de 1989 in frig si mizerie…PNL ul este si el partas in CL pentru ca are un membru Ambrus care voteaza cu USR …

Lasă un răspuns