Plouă cu locuințe pentru tineri

anl miloia

După mulți ani în care municipalitatea timișoreană nu s-a implicat în construirea de locuințe, sfârșitul acestui an se pare că impulsionează acest capitol. Conform declarațiilor făcute marţi de conducerea executivului primăriei, în curând vor fi puse la dispoziție parcelele de teren pentru construirea de case de către tineri.

Sunt 128 de parcele cu suprafața de aproape 300 de metri pătrați fiecare, situate pe strada Ovidiu Balea, în partea de vest a orașului, spre Săcălaz. La ora actuală, funcționarii primăriei lucrează la dezmembrarea terenului în parcele, iar la următoarea ședință de consiliu local (adică peste două săptămâni) vor fi aprobate criteriile suplimentare de punctare a solicitărilor depuse.

Primarul Nicolae Robu a dat asigurări că procedura va fi total transparentă și corectă, iar condițiile necesare pentru acordarea de parcele pentru case vor fi făcute publice cât de curând.

Nu doar cu promisiuni de teren pentru locuințe a venit marţi edilul-șef al Timișoarei, ci și cu vești despre viitoarele blocuri ANL din zona Ion Ionescu de la Brad. Astfel, este în curs de finalizare dezlipirea terenului de 18.966 metri pătrați, operațiune necesară la întocmirea studiilor de fezabilitate pentru cele patru blocuri de locuințe în regim ANL.

În zona respectivă ar urma să se construiască blocuri cu șase etaje, având fiecare câte 50 de apartamente, două fiind dedicate tinerilor în general, unul medicilor, iar celălalt profesorilor. Primăria va pune la dispoziție terenul și va asigura racordarea la rețelele de utilități, iar ANL le va construi. Ulterior, municipalitatea le va lua în administrare, le va închiria și, ulterior, le va putea vinde.

Din cele 280 de locuințe construite până acum prin ANL la Timișoara, au fost deja vândute 197, iar pentru altele șase au fost depuse cereri. Dacă problema terenurilor pentru tineri se va clarifica în următoarele săptămâni, pentru blocurile AN nu a fost avansat, deocamdată, nici un termen.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Plouă cu locuințe pentru tineri

  1. Bine zici Ion, si la ce sa ne bagam cu capu in traista sa ne ieie si pielea de pe noi..ca si asa nu sunt prea stralucite ANL-uriile…dar tot ce e facut la norma nu prea e trainic. Ne inghite saracia..sa speram la ceva mai bun.

  2. ” În zona respectivă ar urma să se construiască blocuri cu șase etaje, având fiecare câte 50 de apartamente, două fiind dedicate tinerilor în general, unul medicilor, iar celălalt profesorilor. Primăria va pune la dispoziție terenul și va asigura racordarea la rețelele de utilități, iar ANL le va construi. Ulterior, municipalitatea le va lua în administrare, le va închiria și, ulterior, le va putea vinde. ”

    Da, foarte destept .. ce sa zic. Daca n-ai scoala, esti nimeni, dar e bun ala ” nimeni ” sa le lucreze prin fabrici sa traga pentru 1000 lei.

  3. Mai sunt personele care au facut ani la rand dosare si care au deposit varsta doar asteptand si multe alte dosare care sunt la primarie fara nici un raspuns . Doar persoanele cu bani poate sa I-a astfel de locuinte care poate mai au vreo 5, 6 locuinte dar nu sunt pe numele lor . Si primaria se plange ca nu au dosare dar cu cele vechi ce fac ca nici o persoana de pe lista care eram si eu nu primit vreo locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *