O localitate din Timiş va avea târg de Crăciun ca la Viena

Gospodarii buni se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă înainte să cadă prima brumă. Într-o comună din Timiş se pune la cale un mare târg de Crăciun, primul de acest fel organizat în amintita localitate.

„ Va fi mare bucurie în decembrie, pentru că, dacă totul merge conform planului nostru, vom avea oaspeţi din Germania, fii ai satului trăitori peste hotare, şi vom avea parte de o atmosferă cu adevărat feerică. Sigur, modelul nostru este Târgul de Crăciun de la Viena, ceea ce poate suna cam prea ambiţios, dar de fapt ne dorim să realizăm la noi acasă, cel mai probabil pe platoul de lângă căminul cultural, o copie a lui în miniatură.

Vom amenaja standuri cu produse culinare tradiţionale, mezeluri de sezon, cârnaţi, jambon, slănină şi jumări de porc, vom aduce meşteri populari, vânzători de obiecte decorative, podoabe de pom, haine de iarnă şi alte asemenea, totul în ton cu sărbătorile sfârşitului de an.

Încă n-am stabilit perioada de desfăşurare a manifestării, trebuie să ne hotărâm dacă va fi vorba de 1 -15 decembrie sau 10-24, dar ne dorim să realizăm ceva care să le meargă oamenilor la suflet, şi localnicilor din Becicherecu Mic, şi goştilor veniţi de la Pfhorzheim şi de prin împrejurimi, din localităţile nemţeşti spre care s-au îndreptat şvabii originari din comuna noastră.

Încă din 2012 am început să achiziţionăm, iarnă de iarnă, instalaţii de iluminat pentru Crăciun şi podoabe care să înfrumuseţeze aspectul străzilor când se apropie praznicul Naşterii Domnului. Anul trecut, am avut în centru şi o iesle, iar ideea s-a bucurat de succes. Consilierul local Karin Lauer a fost inima acestor iniţiative, iar colegii i s-au alăturat cu entuziasm. Avem chiar şi binevoitori dispuşi să joace, în seara de Ajun, rolul moşului cel bun, aducător de daruri”, ne-a explicat Alin Hâldan, secretar la Primăria Becicherecu Mic.

Acesta a adăugat că, dacă prima ediţie a târgului va fi una reuşită, îi vor urma şi altele, prilej de apropiere între oamenii locului, de reviriment al spiritului comunitar şi de emoţie sărbătorească împărtăşită cu cei dragi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

12 Comments
Liudmila 27 noiembrie 2016
Este o idee excelenta .felicitari celor cu ideea si cu organizarea .sa dea domnu sa iasa totul bine . Dlui cornel sa stiti ca prin acest targ se ridica randamentul satului .oameni saraci dooarr asta stim sa spunem ca suntem saracci.dar hai sa privim si in jos la acei oameni care intradevar sunt saraci si nu au .care cauta prin gunoaie si care muncesc cu tarnacopul pentu o paine sa nu mai tinem nasul asa sus ci hai sa apreciem ce avem .
Alina 9 noiembrie 2016
Avem de toate: strazi asfaltate, trotuare, GAZ, canalizare, CURATENIE si ordine pe strazi, incat nu mai avem in ce investi bani!! Si ne-am gandit la un targ de Craciun!!!! BRAVO DOMNULE PRIMAR!!!(E bine ca in Dumbravita sunt de toate)!!!!!
laura 9 noiembrie 2016
Daca se ia curentul electric cateva ore seara in zilele târgului, ce faceti?Pt.ca se ia curentul in fiecare zi...rusine Chiar nu se poate rezolva problema asta cu intreruperea curentului?Despre strãzile pe care nu s-a asfaltat ,la fel de grav. N-am asteptat la mai mult de la un primar tânar ca Ovidiu Rusu
Adrian 2 noiembrie 2016
A trebuit sa citesti jumatate din acest articol idiot ca sa iti dai seama in ce comuna se va face acest targ de Craciun. Felicitari, sunteti asemenea Can-can.
pop 2 noiembrie 2016
Bravo.frumoasa initiativa,asteptam cu nerabdare si multa curiozitate!
bm12345 2 noiembrie 2016
Pe cand si canalizare / asfalt, domnu' secretar?
Iacob 2 noiembrie 2016
o frumoasa initiativa ,care sa aduca spiritul Sarbatorilor de Craciun,in suflet .Felicitari si sper sa fie un inceput bun si cu oameni darnici !