Ploi cu praf saharian. Acesta se va depune în regiunile vestice

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, astăzi, că norul de praf saharian va ajunge în România, în următoarele 24 de ore, sub formă de ploi.

CITEȘTE ȘI: Un episcop reformat din vestul țării este acuzat de o femeie, pe care ar fi cunoscut-o pe Facebook, că a lăsat-o însărcinată

Ploile vor determina depunerea prafului saharian, în următoarele ore, în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte.

„Administrația Națională de Meteorlogie informeză că, în perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării”, se arată într-o informare a ANM.

0 Comments

No Comment.