Pistă de canotaj pe Lacul Surduc

surduc 1

Una dintre ideile legate de dezvoltarea turismului în zona înaltă a judeţului Timiş este pe cale să prindă contur. Consilierii judeţeni au în mapele pentru şedinţa din 30 martie un proiect transfrontalier legat de amenajarea unei piste de canotaj pe Lacul Surduc, în cadrul unui parteneriat între Consiliul Judeţean Timiş şi autorităţi locale din Voivodina (Serbia).

„Conform celor agreate cu partenerii sârbi, proiectul va fi promovat de către Consiliul Judeţean Timiş, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Municipalitatea Zrenjanin, RDA Banat (agenţia de dezvoltare din Zrenjanin) şi ADETIM. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş va susţine organizarea evenimentelor, în calitate de partener asociat fără un buget alocat în cadrul proiectului.

Terenul necesar pentru realizarea facilităţilor infrastructurale pe malul Lacului Surduc este pus la dispoziţia CJT de către Primăria Fârdea prin hotărâre de consiliu local şi protocol de predare-primire, constând în două parcele învecinate de teren în intravilanul localităţii, în suprafaţă de 7.040 mp.

Pentru realizarea pistei internaţionale de canotaj pe Lacul Surduc este necesară perfectarea unui contract de parteneriat între ABA Banat – administratorul lacului şi CJT, pentru darea în folosinţă gratuită a luciului de apă aferent investiţiei pistei de canotaj”, se arată în raportul ataşat proiectului.

Pentru a corespunde cerinţelor competiţionale, pista de canotaj va trebui să aibă lungimea de minimum 2,15 kilometri (obligatoriu în linie dreaptă), lăţimea de cel puţin 135 de metri, iar adâncimea apei nu poate fi mai mică de 3,5 metri. De asemenea, pista trebuie să fie apărată de vânt, fără obstacole care să provoace condiţii inegale de culoare, fiind necesar ca malurile să absoarbă valurile şi să nu le reflecte. Pista va avea opt culoare, iar căile de acces de pe maluri trebuie să fie disponibile pe toată lungimea acesteia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *