Bordel în casa din Arad a lui Ştefan Cicio Pop?

6CASA CICIO POP

O strănepoată de-a lui Ştefan Cicio Pop vrea să vândă casa în care s-a decis Marea Unire de la 1918.

Magazin second-hand sau bordel în casa din Arad care i-a aparţinut corifeului Marii Uniri, Ştefan Cicio Pop şi care a servit drept sediu Guvernului Transilvaniei din 1918?!? Riscul acestei transformări este cât se poate de real dacă ţinem cont de faptul că proprietarul imobilului – Aurel Liviu Birtolon, nepot al lui Ştefan Cicio Pop – este executat silit, iar imobilul situat pe strada Ştefan Cicio Pop, la numărul 3, este scos la licitaţie. „Casa este în pericol să fie scoasă la vânzare şi să vină să o cumpere oricine şi să facă din ea orice” – atrage atenţia profesorul Corneliu Pădurean, președintele Asociației „Ștefan Cicio Pop”.

Dar cum s-a putut ajunge la asemenea grozăvie şi cine se află în spatele acesteia? Surprinzător, totul se petrece în familie. Aurel Liviu Birtolon este „executat” chiar de către nepoata sa (fiica surorii lui; strănepoată a lui Ştefan Cicio Pop). O femeie care locuieşte de zeci de ani în străinătate şi despre care proprietarul casei spune că nu-i pasă câtuşi de puţin de familie şi de încărcătura istorică a imobilului. Totul se reduce la bani, se pare.

Datorie neachitată

Practic, strănepoata lui Ştefan Cicio Pop îi impută unchiului său, Aurel Liviu Birtolon, suma de 100.000 de euro, cu care l-ar fi împrumutat în urmă cu mai mulţi ani. Datornicul susţine că i-ar oferit nepoatei sale alte bunuri imobile în contul acestei datorii, însă aceasta nu a vrut sub nicio formă să accepte. „I-am spus că-i dau alte proprietăţi – pământ, pădure. «Nu, eu vreau casa Cicio Pop». Ea, care n-a venit o dată la mormântul lui Cicio Pop. Ea, care nu m-a întrebat, nici nu ştie cum o cheamă pe bunica. Mi-a spus că ea vrea casa, că are ea interesele ei… Şi acum vrea să mă scoată din casă. Cam acesta este adevărul” – spune, necăjit, Aurel Liviu Birtolon.

În căutarea a 100.000 de euro

Nepotul corifeului Marii Uniri încearcă acum să facă rost de bani, să-i dea nepoatei sale astfel încât să nu ajungă în situaţia de a evacua imobilul. Zice că nu dispune de cei 100.000 de euro şi nici nu poate obţine această sumă din vânzarea unor proprietăţi pe care le-a obţinut în instanţă pentru că nu le poate vinde nefiind făcută ieşirea din indiviziune. „Acum umblu să văd cum să fac să obţin aceşti bani pentru că băncile, la vârsta pe care o am eu – 79 de ani -, nu-ţi mai dau credit. Umblu să găsesc pe cineva care să preia această datorie astfel încât până la 5 aprilie, când ar trebui să aibă loc licitaţia pentru vânzarea casei, să îi pot da banii nepoatei” – explică Aurel Liviu Birtolon. Deşi are mai multe case şi sute de hectare de pădure şi terenuri agricole cu care să garanteze un împrumut de 100.000 de euro, el spune că posibilii creditori s-au fofilat pentru că nu vor să ia parte la asemenea mascaradă.

VEZI MAI MULTE PE aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *