Condiţii inumane la Spitalul Județean de Urgență din Reşiţa! – VIDEO

spital resita 1

Mizerie, cearşafuri pline cu sânge şi personal nepoliticos. Cu asta a avut de-a face o tânără care a ajuns cu fratele ei la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa, după ce acesta s-a intoxicat cu diluant.

Pe adresa redacţiei am primit un filmuleţ care arată cu exactitate condiţiile pe care trebuie să le suporte bolnavii care ajung în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reșița. Tânăra a reuşit să descrie în câteva secunde locul în care ar trebui să fie tratate în cele mai bune condiţii, persoanele care chiar au nevoie de îngrijiri medicale. După minute bune de aşteptare, tânărul intoxicat cu diluant a fost pus să se întindă pe un pat pentru a primi tratament. Acesta a refuzat, din cauza condiţiilor inumane. Paturile erau pătate cu sânge, fapt ce a determinat-o pe sora acestuia să roage o infirmieră să schimbe aşternuturile. Vizibil deranjată, infirmiera a acoperit una dintre petele de sânge cu o altă bucată de pânză după care i-a spus tânărului să se aşeze. Acesta a refuzat categoric, rugând-o din nou pe infirmieră să aducă măcar un cearşaf curat. Enervată la maxim, răspunsul acesteia nu a întârziat să apară: „Nu am ştiut că am atâţia şefi în România asta”, după care şi-a văzut de treabă. Într-un final însă a venit şi a schimbat aşternuturile.

Contactat telefonic, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Dumitru Secăşan i-a sugerat tinerei să depună o reclamaţie pentru ca persoana vinovată de un astfel de comportament să poată fi trasă la răspundere. Acesta ne-a asigurat că secţia de urgenţe are un stoc bine aprovizionat de consumabile, astfel că schimbarea aşternuturilor nu ar trebui să fie o problemă.

Şi aceasta nu este singura reclamaţie. Cele mai multe nemulţumiri ale bolnavilor au legatură cu personalul de la secţia UPU-SMURD. Dar pentru a se deshide o anchetă cei în cauză trebuie să sesizeze de fiecare dată conducerea.

RADIORESITA.RO


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *