Pietonii, obligaţi să circule neregulamentar şi puşi în pericol de şoferii inconştienţi

parcare aiurea 3

Timişoara ar putea fi plasată într-un top al ciudăţeniilor lumii. Probabil este unul dintre puţinele oraşe în care pietonii sunt luaţi la rost pentru că circulă pe trotuare!

Nu de puţine ori se întâmplă ca timişorenii care aleg mersul pe jos să acorde prioritate maşinilor care urcă pe trotuar sau să circule pe carosabil pentru a nu supăra vreun şofer care vrea neaparat să parcheze pe spaţiul destinat pietonilor.

Desigur, trotuarele sunt locurile cele mai convenabile pentru şoferi: parchează gratis şi nu încurcă circulaţia altor autovehicule. La această situaţie aberantă s-a ajuns, desigur, cu sprijinul oamenilor legii. Atât timp cât aceştia nu împart amenzi, nici şoferii nu vor respecta regulile.

Joi, o parte din trotuarul de pe strada Aurel Popovici era blocat de maşini. O doamnă încerca să-şi urce şi ea bolidul pe trotuar, moment în care un pieton, surprins pe carosabil (alt loc de trecere nu era decât în zbor peste maşini), i-a atras atenţia şoferiţei că trotuarul este destinat pietonilor.Îmbufnată, femeia a tras de volan şi a găsit, culmea, un loc de parcare regulamentar, la câţiva metri.

 

blonda

O altă problemă pe care o au pietonii, care a mai fost semnalată de “Renaşterea bănăţeană”, dar a fost ignorată de oamenii legi, este parcarea autovehiculelor pe trecerile pentru pietoni.

soferi nesimtiti

Şi acest lucru se întâmplă chiar în preajma şcolilor. Pe bulevardul C.D. Loga, părinţi inconştienţi îşi parchează maşinile pe zebră până când îşi iau copiii de la şcoală. Este încredibil că oameni în toată firea pun în pericol copiii, parcând în locuri interzise.

bizon

Vizibilitatea şoferilor care circulă pe stradă este zero, ceea ce înseamnă că viaţa oricărei persoane care încearcă să traverseze corect este pusă în pericol. Poate dacă părinţii ar conştientiza că şi viaţa copiilor lor poate fi pusă în pericol de alţi şoferi tot atât de nepăsători faţă de copiii altora, s-ar gândi de două ori înainte de a parca astfel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pietonii, obligaţi să circule neregulamentar şi puşi în pericol de şoferii inconştienţi

  1. ma intreb daca cel care a specificat in ra oug195/2002 un metru a vazut in viata lui un scaun pt invalizi.nici macar nu inteleg de ce va mai mirati atat,circulatia pe drumurile publice fiind reglementata de un oug din 2002 in timp ce noi suntem foarte ocupati in a emite legi pentru anumite drepturi speciale.ca om al legii daca incerci sa iei masuri ma esti si cercetat pentru abuz in serviciu.cica nu ar fi omologata ruleta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *