Girocul, un cartier rezidenţial al Timişoarei

Iosif Ionel Toma 1

Girocul a devenit în ultima perioadă un cartier rezidenţial al Timişoarei tot mai căutat de cei care doresc linişte şi confort, dar şi acces uşor la infrastructură şi la servicii. Atât Girocul cât şi Chișoda au devenit atractive în momentul în care infrastructura a fost pusă la punct, iar cei care au cumpărat proprietăți în această zonă au constatat că în comparaţie cu Timişoara totul este mai simplu şi mai uşor de realizat.

Un banal certificat fiscal se obţine pe loc la Primăria Giroc, în timp ce la Timişoara se aşteaptă trei zile lucrătoare. Timişorenii sunt tot mai atraşi de acest nou cartier rezidenţial care a ajuns să fie dat exemplu în toată ţara.

Prin efortul administraţiei locale, în Giroc nu există probleme cu reţeaua de apă canal, s-au asfaltat aproape toate străzile, s-au construit piste de biciclete adevărate, adică separat de şosea, astfel încât bicicliştii se pot deplasa în siguranţă, iar transportul spre şi dinspre Timişoara este asigurat de autobuze ultramoderne care circulă după un program care se respectă la secundă. Primăria este la dispoziţia cetăţenilor, oferind servicii rapide şi corecte.

“Este ceva normal pentru mine. Aşa consider că trebuie să funcţioneze o administraţie locală în folosul cetăţenilor. Răspundem oricărei cereri cu rapiditate şi acolo unde putem să rezolvăm problemele semnalate o facem. Există, sigur, şi situaţii când nu se poate rezolva problema imediat şi atunci le explicăm oamenilor care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgem. De exemplu, nu putem asfalta o stradă înfundată pe care s-au construit trei case şi tocmai se construieşte a patra în capăt, până ce această ultimă casă nu se racordează la utilităţi. Nu putem să ne batem joc de banii publici, să asfaltăm străzi pe care apoi să le spargem peste câteva zile, aşa cum din păcate am văzut că se mai întâmplă prin unele mari oraşe din apropiere. De cele mai multe ori, oamenii înţeleg şi au răbdare. Acest tip de sesizări vin în mare parte din cartierele noi de case, unde oamenii nu mai au răbdare şi vor totul foarte repede. Îi înţeleg şi le respect cerinţele, dar, în acelaşi timp, şi ei trebuie să înţeleagă că avem o responsabilitate aici la primărie şi trebuie să facem în aşa fel încât să nu risipim banii publici”, a declarat primarul comunei Giroc, Iosif Ionel Toma.

Dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile realizate de primărie, extinderea la patru benzi a drumului de acces de pe Calea Martirilor din Timişoara dar şi lucrările permanente de întreţinere din comună au făcut ca Girocul să se plaseze în fruntea topului preferinţelor timişorenilor care îşi doresc o locuinţă civilizată într-o zonă elegantă şi curată.

SITUAȚII 2015
Lungime drumuri asfaltate: 2,2 km (12.000mp)- 7 străzi
Lungime intrânduri asfaltate: 4,4 km (24.000mp)- 55 intrânduri
Piatră spartă: 4.259 tone
Iluminat public extins cu 200 de stâlpi+lămpi
Podețe realizate: 100 
Realizare alei pietonale: 7.800 mp
Realizare alei cu pavaj: 2.700 mp

Toate acestea au făcut ca valoarea proprietăţilor din comună să crească simţitor în ultimii ani. Agenţii imobiliari spun că Girocul este mai căutat decât alte comune periurbane.

“Suntem onoraţi de faptul că oamenii apreciază ce am făcut. Este reconfortant să vezi că munca ta este apreciată. Eu consider că noi, cei din Primăria Giroc, ne-am făcut datoria faţă de cetăţeni şi vom merge şi în anii următorii pe aceeaşi direcţie, a deservirii corecte şi eficiente a cetăţenilor. Mai avem lucruri importante de făcut în Giroc şi în Chișoda şi ne bucurăm să îi avem pe cetăţeni alături de noi în această muncă de dezvoltare şi modernizare a comunităţii noastre”, a mai spus Iosif Ionel Toma, primarul comunei Giroc. (A)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Girocul, un cartier rezidenţial al Timişoarei

  1. Si-a rescumparat Burescu greseala de acum cateva saptamani si i-a facut cinste lui Toma cu un articol publicitar? Asolut penibil! Daca l-ati pus chiar pe Brindescu sa scrie articolul atunci asta inseamna sa fi mafiot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *