Pietonii, deveniţi nişte… intruşi incomozi pe trotuarele din Timişoara! (GALERIE FOTO)

parcare aiurea 1

Că parcarea reprezintă una dintre marile probleme ale unui oraş care, pe zi ce trece, devine tot mai sufocat de atâtea autovehicule nu mai miră pe nimeni. Că nu se ia nici o măsură în acest sens sau că administraţia locală nu mişcă un deget pentru amenajarea mai multor locuri de parcare iarăşi nu este o noutate.

Că poliţiştii – fie ei locali sau naţionali – au devenit… imuni la maşinile lăsate neregulamentar, nici asta nu-i mai „şochează” pe timişoreni. Rămâne ca bănăţenii să se obişnuiască să circule pe carosbil, printre autoturisme, pentru că trotuarele sunt ocupate adesea de maşini parcate (strada Ion C. Brătianul, în zona staţiei RATT este un exemplu în acest sens).

Nu ne miră, în asemenea condiţii, că persoanele cu dizabilităţi sunt nevoite să stea pe balcon ori în faţa blocului, oraşul fiind unul total neprietenos cu această categorie. E imposibil pentru o persoană aflată, de exemplu, într-un cărucior cu rotile să îşi părăsească locuinţa pentru o plimbare prin oraş.

Nici mamele cu cărucioare nu prea au culoar printre vehicule, iar bătrânilor cu siguranţă le e greu să ocolească maşinile de pe trotuare. Aşadar, în curând va deveni obişnuiţă, la Timişoara, ca doar pietonii „în putere” să fie văzuţi pe stradă (mai mult pe carosabil), iar alte categorii de persoane să stea doar în faţa blocului.

Se încalcă legea chiar sub nasul poliţiştilor!

Nici aşa-zisele obiective turistice, la vremea lor inaugurate cu mare fast şi tăieri de panglică, nu mai reprezintă puncte de atracţie. Şi-au pierdut, probabil, „gloria”, imediat după inaugurare, acela fiind singurul moment în care organizatorii au ţinut ca totul să se desfăşoare ca la carte, pentru a da bine în lumina blitz-urilor. Ulterior, ce se întâmplă în jurul lor, nu mai contează.

Mărturie în acest sens stă imensul felinar pus în zona pieţei 700, pentru a reaminti turiştilor că Timişoara a fost primul oraş din Europa ale cărui străzi au fost iluminate elctric. Sub lumina orbitoare a reflectorului-gigant s-a format o parcare ad-hoc, desigur fără respectarea legii.

Pentru a-şi alinia maşinile lângă fostul zid al Cetăţii, şoferii intră cu vehiculele pe liniile de tramvai, urcă puţin pe trotuar, iar apoi îşi găsesc locul ferit de ochii poliţiştilor al căror sediu se află chiar… după colţ.

Nu contează natura…

Că distrugerile făcute de şoferi pe zonele pietonale sunt importante o dovedeşte groapa formată la intrarea în Parcul Botanic, pentru că şi acolo, se parchează pe trotuar şi pe trecerea pentru pietoni. Desigur, nici un om al legii nu a depistat vreodată o maşină lăsată neregulamentar! Prin urmare, un loc care cândva găzduia un frumos aranjament floral acum s-a transformat într-o groapă cu noroi în care îşi afundă, zilnic, roţile câte-un vehicul…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pietonii, deveniţi nişte… intruşi incomozi pe trotuarele din Timişoara! (GALERIE FOTO)

  1. politistii din piata 700 taie frunza la caini, ani de zile borfasii de tigari si valuta au avut „serviciul” in statia de tramvai. Politistii fumand tigarile de la ei aveau orbul gainii asa ca de soferii nesimtiti ii doare in cot din moment ce nu au nici un castig

Lasă un răspuns