Piața Victoriei intră în șantier. Ce lucrări vor fi efectuate

Piata Victoriei 1

Municipalitatea timișoreană a semnat contractul pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și proiectul tehnic pentru reabilitarea Pieței Victoriei cu firma Stigma Building Management SRL din Brașov.

Valoarea contractului se ridică la 344.700 de lei plus TVA, iar termenul până la care actele trebuie puse la dispoziția primăriei este, pentru DALI, de 60 de zile de la ordinul de începere, iar pentru proiect, de 60 de zile după aprobarea de către Consiliul Local Timișoara a indicatorilor tehnico-economici.

Firma trebuie să asigure ulterior și asistența tehnică pe perioada desfășurării licitației publice, dar și după atribuirea contractului de execuție și începerea lucrărilor. Conform contractului, reprezentantul firmei brașovene va trebui să se prezinte săptămânal pe șantier și să sesizeze beneficiarul asupra oricărui aspect care contravine proiectului.

Despre reabilitarea Pieței Victoriei se vorbește de mai mulți ani, iar aceasta va consta în schimbarea pavajului și a rețelelor de utilități. Dalele actuale, care datează din anii ’80, nu se mai pot procura la ora actuală, astfel că vor fi schimbate cu altele din piatră naturală.

Timișorenii pot doar să spere că noile dale nu vor fi la fel de colțuroase cum sunt cele de pe străzile pietonale, în caz contrar, doamnele (și chiar domnii) fiind nevoiți să meargă la teatru sau la operă cu pantofii de gală la pachet, iar până acolo să poarte încălțăminte cu talpă groasă, care să mai amortizeze contactul cu piatra.

Deocamdată, nu se știe când vor începe lucrările propriu-zise, contractul semnat referindu-se doar la proiectare. Conducerea primăriei a afirmat, de mai multe ori, că pavajul va trebui înlocuit până în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Schimbarea pavajului nu este singurul șantier care vizează Piața Victoriei, fiind așteptată, de asemenea, și reabilitarea fațadei Palatului Culturii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *