Piața micilor producători, la Muzeul Satului Bănățean

legume 5

După discuțiile avute cu Grupul de Inițiativă Locală și cu producătorii agricoli, Consiliul Județean Timiș a  pus la punct un program în premieră: Piața micilor producători. Acesta  își deschide porțile sâmbătă, la Muzeul Satului Bănățean și va continua și pe parcursul zilei de duminică.

CITEȘTE ȘI: Pericol de inundații în vestul țării. Cod portocaliu în mai multe zone

Este un eveniment de promovare a produselor locale, fiind așteptați producători de legume, fructe, carne, brânzeturi și alte preparate din producție proprie. Acțiunea se înscrie în cadrul programului anual de susținere a micilor producători și este extreme de binevenită mai ales în această perioadă de post-pandemie, când mulți nu au putut să-și valorifice produsele.

Spațiul de la Muzeul Satului Bănățean este unul extrem de generos și are asigurate utilitățile necesare pentru desfășurarea unor acte de comerț în cele mai bune condiții. Există și experiența anilor trecuți, când s-au organizat acțiunile din genericul ”Roadele toamnei”, foarte apreciate de public. Nu va fi acțiune izolată, pentru că  evenimentul   se va desfășura din două în două săptămâni,  unde cererea și oferta vor fi puse față în față, direct și fără compromisuri.

Această măsură din cadrul proiectului OcroTim urmărește să susțină agricultură românească și să vină în sprijinul procducătorilor locali. ”Îi așteptăm în număr cât mai mare la Muzeul Satului Bănățean. Nu contează că nu s-au înscris până acum, trebuie doar să aibă atestat de producător. Nu contează nici că mai existe alte piețe în oraș, pentru că Timișoara are nevoie de cât mai multe astfel de locuri în care cererea și oferta să se întâlnească nemijlocit”, a declarat Nicolae Oprea, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *