Discuţii la nivel înalt despre viitorul rugby-ului timişorean

rugby 5

Şefii Federaţiei Române de Rugby au făcut o vizită în capitala Banatului pentru a se întâlni cu autorităţile locale şi cu oficiali ai secţiei de profil din cadrul SCM Timişoara.

Preşedintele Alin Petrache şi secretarul general Florin Matei au luat pulsul post-pandemie în vestul ţării într-o serie de discuţii purtate la primărie, la consiliul judeţean şi la inspectoratul şcolar.

Se doreşte crearea unui parteneriat la nivel local în vederea promovării acestui sport în şcoli pentru mărirea ariei de selecţie, în acest sens existând o deschidere totală din partea inspectorului Constantin Osain.

„Există toate premisele ca această echipă să redevină ce a fost pentru oraş. Sper ca toţi cei cu care am stat de vorbă să conveargă la acest proiect comun, astfel încât Timişoara să redevină o echipă campioană care dă mulţi jucători echipei naţionale. Timişoara este un pol important pentru rugby-ul românesc. Mai mult de o treime din jucătorii lotului naţionalei fac parte din acest club”, este concluzia preşedintelui Alin Petrache.

„De ani buni Timişoara reprezintă epicentrul rugby-ului românesc. Am venit la Timişoara pentru a cunoaşte noua conducere a clubului, pentru a-l încuraja pe Vali Calafeteanu şi pentru a discuta cu autorităţile locale. Primarul Nicolae Robu ne-a asigurat că se vor face investiţii în infrastructură, că se va face tot posibilul în acest sens. Consiliul Judeţean Timiş ne-a asigurat că va susţine proiectele şcolare. La SCM Timişoara, directorul Vasile Ruşeţ doreşte crearea unui sistem piramidal pe care îl susţinem şi îl aplaudăm. Federaţia se bazează pe cluburi puternice, iar Timişoara este un astfel de club. Contăm că acesta va rămâne un furnizor important pentru loturile naţionale, contăm pe proiectele pe care domnul Ruşeţ încearcă să le dezvolte la Timişoara şi pe entuziasmul lui Valentin Calafeteanu”, a spus, la rândul său, secretarul general al Federaţiei Române de Rugby, Florin Matei.

Şi Valentin Calafeteanu, noul antrenor principal al echipei de rugby SCM Timişoara, a vorbit despre vizita de astăzi a şefilor FRR: „Sunt plăcut surpins de vizita domnului preşedinte şi a domnului secretar general. Avem susţinerea oamenilor importanţi din Timişoara, iar acest lucru face ca treaba mea de antrenor să fie mult mai uşoară. Cu încredere şi perseverenţă Timişoara va fi echipa pe care ne-o dorim cu toţii”.

La discuţiile de astăzi au mai participat directorul SCM Timişoara, Vasile Ruşeţ, şi managerul secţiei de rugby, Dan Borzaş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *