Piaţa Libertăţii – gazdă a artelor vizuale

fest

Festivalul Artelor Timişorene prilejuieşte întâlnirea cu forme diverse de exprimare artistică, în toate cele patru spaţii desemnate în acest an să găzduiască evenimentul.

CITEȘTE ȘI: Șeful poliției municipiului susține că în Timișoara nu există grupări interlope

Piaţa Libertăţii a îmbrăcat, însă, în aceste zile, o haină nouă, prin găzduirea artelor vizuale. Festivalul Artelor Timişorene le dă celor interesați prilejul de a învăţa gratuit câte ceva din domeniul artistic.

Astfel, în fiecare zi, pe durata festivalului, între orele 17 și 20,30, sunt deschise publicului larg atelierele de olărit, de pictură pe sticlă şi pe căni, atelierul foto, atelierul de instrumente muzicale, de cioplit în lemn, de pictură în basorelief, de măşti populare şi brăţări tradiţionale, de pictură pe ceramică şi pe lemn.

Iubitorii de frumos pot viziona, de asemenea, numeroasele expoziţii existente şi pot chiar achiziţiona opere de artă ale căror autori sunt artişti timişoreni.

Atenţia vizitatorilor este atrasă, cu siguranţă, de proiectul Sharing(6)Identity, amplasat în mijlocul Pieţei Libertăţii, purtând semnătură studenţilor Facultăţii de Arte din Timişoara.

Tot studenţii timişoreni sunt autorii picturilor amplasate în imediată vecinătate, picturi realizate în data de 4 iunie, chiar în Piaţa Libertăţii, în cadrul proiectului Organik Clockwork.

Secţia  Conservare-Restaurare a Facultăţii de Arte propune un interesant proiect , iar pentru a lua contact cu acesta, doritorii nu trebuie decât să pătrundă în cortul negru care îl găzduiește.

Reamintim că Festivalul Artelor Timișorene se desfășoară până în duminică, în piețele principale ale Zonei Cetate, cu participarea instituțiilor culturale din oraș și a numeroase organizații de profil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *