Câştigătorii concursului de proiecte din cadrul programului ”Memoriile cetății”

capitala culturala 5

Concursul deschis de proiecte din cadrul programului ”Memoriile cetății”, adresat artiștilor/ grupurilor de artiști și organizat de Asociaţia Timişoara-Capitală Culturală Europeană a fost câștigat de proiectele:

1. LINIA – Sorina Vazelina
2. City Pattern – Mircea Popescu
3. Întâlnire fantastică – Marcel Scutaru
4. zidece?! – Victor Dragoș, Ana-Maria Ursu
5. Călătorie în ultimii 100 de ani – Silvia Tripșa, Alin Popa
6. Capsula timpului – Paula Duță
7. Coral Urban Hero – Cristina Daju, Adrian Florin Pop, Dan Iulian Toma
8. Hora unirii – IRLO
9. Arhiva activă – Alex Boca (LAPSUS)
10. Interstelar – Andreea Medar

La concursul de proiecte s-au înscris 27 de artiști/grupuri de artiști, iar lucrările au fost jurizate de comisia compusă din: Corina Nani, Diana Marincu, Sorin Ciurariu, Ovidiu Hrin, Levente Kozma, Florin Lobonţ.

Lucrările artistice vor fi amplasate în 10 spații publice din Timișoara, pe instalațiile arhitecturale temporare concepute de Studioul de arhitectură PARASITE STUDIO, câștigător al primului apel public. Printre spațiile care vor găzdui instalațiile enumerăm: Centrul Istoric, Piața Traian, Piața Mocioni, Parcul Dacia etc.

Alături de artiști, în proiect vor fi implicate și organizații și asociații civice din Timișoara, cărora le va fi rezervată cealaltă parte a instalației. Intervențiile artistice ale profesioniștilor și amatorilor vor avea menirea de a uni comunitatea locală în jurul culturii. Timp de zece zile, modulele ce le vor găzdui vor deveni centrele de interes ale cartierelor.

Evenimentul „Memoriile cetății” marchează Centenarul Marii Uniri prin o sărbătoare a culturii, care se va întinde pe o perioadă de zece zile, în zece cartiere din Timișoara. 10 zile × 10 cartiere = 100 de ani de unitate și re-inventare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *