Petrecere oprită de polițiști: amendă de 15.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse de pandemie

Petrecere oprită de polițiști: amendă de 15.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse de pandemie

Mai multe persoane care organizaseră o petrecere într-un local din Timișoara și-au văzut planurile date peste cap după ce poliția a făcut verificări. Organizatorii s-au ales cu o amendă zdravănă și cu dosar penal.

Echipajele de ordine publică, investigații criminale, sisteme de securitate, proximitate, jandarmi și lucratori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, au desfăşurat activități preventiv-reactive pentru respectarea Legii 55/2020, precum și a normelor de conviețuire socială.

CITEȘTE ȘI: De ce sunt testele rapide mai puțin eficiente la depistarea variantei Omicron

Polițiștii au verificat 37 de socități comerciale, au controlat 33 de autovehicule și au legitimat 91 de persoane.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.850 de lei, dintre care 7 sancțiuni conform Legii 61/1991 în valoare de 900 de lei, 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.350 de lei, conform OUG 195/2002 şi 18 sancțiuni conform Legii 55/2020, în valoare de 23.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii au verificat 6 agenţi de securitate şi au acţionat 7 butoane de panică, nefiind constatate nereguli.

Totodată, au reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere şi au intervenit la 9 apeluri 112.

De asemenea, în jurul orei 22:50, polițiștii timișeni au efectuat verificări la o societate comercială din municipiu, unde era organizată o petrecere, la care ar fi participat mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate au fost legitimate toate persoanele participante la eveniment, fiind sancționate contravențional 12 persoane, conform Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru participarea la un eveniment organizat în spațiu închis.

Pe numele administratorului societăți comerciale a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor „, fiind totodată, sancționat contravențional cu 15.000 de lei.

Atragem atenția asupra faptului că astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Petrecere oprită de polițiști: amendă de 15.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse de pandemie

  1. La Muzeul N de Arta au fost vineri la un vernisaj peste 80 de persoane. E plin FB de foto care dovedesc asta, cine ii ia la intrebari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *