Ashleigh Barty este noua campioană la Australian Open

Ashleigh Barty este noua campioană la Australian Open

Ashleigh Barty a câștigat finala primului Grand Slam al anului, de la Australian Open, învingând-o în finală pe jucătoarea americană Danielle Rose Collins, în două seturi, cu 6-3, 7-6 (2), după o oră și 29 de minute.

Barty devine astfel prima localnică ce câștigă Australian Open, după 42 de ani. Chris O’Neil, în 1978, a fost ultima, care a câștigat la Melbourne.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, ambele jucătoare valorificând serviciul. Collins a avut o minge de break ratată în game-ul 5, dar cea care a făcut primul break a fost australianca. Ea a preluat conducerea cu 4-2, închizând setul cu 6-3.

Collins a amuțit spectatorii din arena Rod Laver, când în setul secund a realizat primul break, pentru 1-3, dublându-l apoi și desprinzându-se la 1-5, pe fondul unor greșeli neforțate repetate ale lui Barty.

Liderul mondial a refăcut însă în mod autoritar diferența, câștigând 4 game-uri la rând și egalând 5-5.

CITEȘTE ȘI: Urmărire ca-n filme la Giroc: tineri fugari, s-au tras focuri de armă

Cele două și-a făcut apoi serviciul și au dus setul la tiebreak, câștigat în cele din urmă de Asghley Barty, care devine astfel câștigătoarea primului Grand Slam al anului, fără să piardă nici măcar un set.

Pentru câștigarea turneului, învingătoarea a primit 3.212.000 dolari și 2.000 de puncte WTA, în timp ce învinsa a fost recompensată cu 1.606.000 dolari și 1.300 puncte WTA, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *