Pete ruşinoase pe obrazul Timișoarei. Foto!

Pete ruşinoase pe obrazul Timișoarei. Foto!

Mândri nevoie mare sunt timișorenii de centrul istoric al orașului lor și pe bună dreptate. Autoritățile locale își umflă, și ele, pieptul când vine vorba de buricul târgului. Din păcate, puțini dintre deținătorii de astăzi ai funcțiilor de pe C.D. Loga nr. 1 par să fi depășit perimetrul Pieței Victoriei pentru a se deplasa ceva mai încolo, de exemplu, spre Piața 700, o zonă nu mai puțin centrală, cu impozite pe măsură.

Ce întâlnim noi pe aici? Trotuare pline de șanțuri cu pietriș și praf, cabluri de curent (aflate sau nu sub tensiune, dar cine riscă să verifice?) care rânjesc la trecători, un carosabil jalnic, cu gropi din ce în ce mai adânci. Desigur, dacă vrem să fim cârcotași, putem menționa și faptul că, tocmai în fața Catedralei Mitropolitane, trotuarul a fost lăsat în betonul gol, pentru că nu s-au mai găsit suficiente dale cu model șahist.

Dar să revenim la străzile dinspre cea mai centrală piață agroalimentară din Timișoar, încercând să trecem peste aspectul ponosit al acesteia, ca și peste prezența a tot felul de personaje bizare care își fac veacul aici, pentru că astea sunt alte povești.

CITEŞTE ŞI: Șoc la Primăria Timișoara: Rodica Aurelian, debarcată de la șefia Resurselor umane!

Străzile în sine au „beneficiat” de un tratament special în urmă cu aproape doi ani, când o firmă care oferă diverse servicii a construit o rețea de canalizație subterană. Cu toate promisiunile venite dinspre Primăria Timișoara, trotuarele nu au fost refăcute, străzile Aurel Cozma, Colonel Enescu, Coriolan Brediceanu și Iosif Nemoianu constituind exemple în acest sens.

S-au tras și cabluri de curent electric, iar unele imobile au beneficiat de cofrete noi, în timp ce altele au rămas cu cablurile mai mult sau mai puțin izolate. În ambele cazuri, însă, s-a lucrat fără nici o grijă față de ceea ce rămâne în urmă.

Cât despre strada Iosif Nemoianu, una extrem de circulată, pe care tramvaiele împart carosabilul cu autoturismele, numănui nu pare să-i pese de starea ei. Dacă tot a venit vorba despre trotuare, pe o parte a străzii acestea au avut parte de o astupare cu beton, dar pe cealaltă, nu. Între șinele de tramvai s-au format gropi, pe care, deocamdată, șoferii reușesc să le ocolească, dar nu va mai dura mult până când acestea vor deveni cratere periculoase.

Intrarea din fața serviciului de urgențe al Spitalului de Copii e brăzdată de un șanț astupat cu pământ și pietriș, ilustrând din plin nepăsarea autorităților. Îi invităm, deci, pe responsabilii din Primăria Timișoara la o plimbare prin centru, dar nu pe la terase și pe traseele îndeobște parcurse de turiști, ci doar puțin mai încolo, să vadă străzile pe care trec oamenii obișnuiți. Poate se întâmplă ceva…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pete ruşinoase pe obrazul Timișoarei. Foto!

  1. Stim ca toate cartierele (in afara de cartierul Soarelui) au fost lasate de izbeliste. Nimic nu se intampla in afara centrului orasului. Nici un PUZ cu ceva utilitati, parcuri, strazi late … nimic. Din 2012 cartierele devin incet-incet ghetouri.
    Sa vedem ce va face noua administratie.

Lasă un răspuns