Peste o sută de copii din Timiș, diagnosticați cu COVID-19

Peste o sută de copii din Timiș, diagnosticați cu COVID-19

Peste o sută de copii din Timiș, diagnosticați cu COVID-19

În intervalul 11-18 septembrie, în județul Timiș 589 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, dintre care123 sunt minori.

De asemenea, șase cadre medicale au fost testate pozitiv. Confirmările au fost obținute prin efectuarea a 1.828 de teste din care 1.740 de tip rapid.

„La aceasta dată, la nivelul județului Timiș, 1 focar COVID-19 este activ și se află în supraveghere epidemiologică.
Acesta este localizat la Spitalul Județean Timișoara – secția gastroenterologie, unde sunt treicazuri confirmate. Focarul este în supraveghere.

Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus, la nivelul județului Timiș”, a precizat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al Direcţia de Sănătate Publică Timiș.

CITEȘTE ȘI: O elevă în vârstă de 13 ani a dispărut la Timişoara, după terminarea orelor. Sunteţi rugaţi să sunaţi la 112 dacă o vedeţi!

La nivel național, în intervalul 11 – 17 septembrie,au fost înregistrate 11.226 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 967.

De asemenea, la ATI, sunt internate 63 persoane. Dintre cei 63 pacienți internați la ATI, 40 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați în prezent, 212 sunt minori, 205 fiind internați în secții și 7 în ATI. În intervalul menționat, au fost raportate de către INSP 18 decese (11 bărbați și 7 femei). Din totalul pacienților decedați 17 prezentau comorbidități, iar 5 erau vaccinați.

Până astăzi, 68.314 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Peste o sută de copii din Timiș, diagnosticați cu COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *