Peste 950 de locuri bugetate în sesiunea de toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara, locul 94 în topul celor mai bune universităţi din Europa şi Asia Centrală

În pofida faptului că numărul absolvenților examenului de bacalaureat a scăzut în anul 2021 cu aproape opt la sută față de anul precedent, numărul de studenți înmatriculați la cele 11 facultăți ale UVT după sesiunea de admitere din luna iulie 2021 este similar cu cel din anul 2020, potrivit datelor comunicate de universitate.

CITEȘTE ȘI: Accident cumplit pe șoseaua care leagă Timișoara de Cenad. Un mort și răniți, printre care un copil

În perioada 6-19 septembrie, au loc înscrieri pentru sesiunea de toamnă a procesului de admitere la UVT. În grila de locuri disponibile în această sesiune se regăsesc 165 de locuri finanțate de la bugetul de stat disponibile pentru ciclul de studii universitare de licență și aproape 800 de locuri finanțate de la bugetul de stat disponibile pentru ciclul de studii universitare de masterat, alături de un număr semnificativ de locuri cu taxă, pentru cele două cicluri de studii universitare.

”UVT susține principiul echității și sprijină candidații proveniți din medii dezavantajate pentru a avea acces la studii universitare, astfel că, și în acest an au fost oferite locuri special alocate candidaților absolvenți ai liceelor din mediul rural, candidaților de etnie romă, dar și pentru candidații proveniți din centre de plasament”, transmit reprezentanții instituției.

Procesul de înscriere se desfășoară online, pe admitere.uvt.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.