Peste 89.000 de elevi timișeni participă la ore față în față

Peste 89.000 de elevi timișeni participă la ore față în față

Reluarea cursurilor față în față în unitățile de învățământ în cazul cărora Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât, marți, că pot funcționa în scenariul verde a fost percepută în mod diferit de către elevii care, în decurs de opt luni, din cauza contextului epidemiologic, au participat la ore doar în sistem online.

În timp ce unii dintre ei s-au bucurat de faptul că își pot reîntâlni colegii, alții au privit cu reticență reîntoarcerea la școală, prin prisma faptului că i-a scos din zona de confort în care s-au obișnuit să facă orele.

Miercuri, au fost așteptați la școală peste 89.000 de elevi din județ, mai mult de jumătate dintre ei învățând în unitățile din Timișoara. În online, au rămas în jur de 8.500 de elevi timișeni, fie din motive medicale, fie pentru că școala în care învață funcționează încă în scenariul galben. Recentele modificări legislative vor permite, de acum înainte, schimbarea scenariilor în orice zi a săptămânii în funcție de rata de infectare.

”Scenariile de funcționare a unităților de învățământ erau actualizate de regulă vinerea pentru săptămâna următoare. Acum avem posibilitatea adaptării zilnice a acestora și chiar dacă este un volum de muncă în plus vom face tot ceea ce este necesar pentru binele elevului”, a precizat inspectorul școlar general adjunct Cosmin Hogea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *