Peste 5.800 de elevi din Timiș din clasa a II-a susțin, în aceste zile, Evaluarea Națională

test 4

Evaluarea Națională a elevilor din clasa a II-a, proces care se derulează începând de astăzi, 25 mai, încheie seria de testări ale elevilor din ciclul primar și gimnazial (clasele a IV-a și a VI-a), programate în această lună, având ca obiectiv principal stabilirea nivelului de cunoștințe fundamentale dobândite de aceștia pe parcursul anilor de studiu. În județul Timiș, sunt înscriși 5.850 de elevi în clasa a II-a.

Spre deosebire de testarea elevilor din clasele a IV-a și a VI-a, timpul alocat probelor pentru elevii claselor a II-a este de 30 de minute. Pentru 25 mai, a fost programată proba scrisă la limba română, respectiv la limba maternă, pe 26 mai – proba de citit la aceste discipline, pe 27 mai – proba la matematică, iar pe 28 mai – proba de scris și citit la limba română pentru minoritățile naționale.

Elevilor aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testele de matematică atât în limba în care au studiat, cât si în limba română.

Fiecare probă este evaluată de către două cadre didactice evaluatoare, una fiind învățătorul/învățătoarea de la clasă. Rezultatele individuale sunt confidențiale, limitându-se la la corpul profesoral implicat în procesul educativ, la elev și la familia acestuia și nu se trec în catalog.

Ele vor fi valorificate la nivelul școlii, prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune.

După finalizarea testării, inspectoratele școlare vor transmite către ministerul de resort rezultatele obținute la nivel județean, precum și măsurile educaționale propuse în vederea ameliorării rezultatelor învățării.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *