Vom plăti sau nu pentru vaccinul anti-Covid? Declaraţiile lui Cîţu şi ale lui Orban se bat cap în cap

orban si citu 1

Vom plăti sau nu pentru vaccinul anti-COVID?! Primii doi oameni din partidul de la guvernare se bat cap în cap exact pe tema asta. Ludovic Orban spune că de vaccin gratuit ar trebui să beneficieze doar anumite categorii de persoane, exact cum se întâmplă la vaccinul gripal. Premierul Florin Cîţu zice pe dos: serul împotriva COVID-19 va rămâne gratuit, conform observatornews.ro.

Din decembrie, de când a început campania de vaccinare anti COVID, niciun român nu a plătit pentru ser. Vaccinarea e gratuită, putem merge în orice centru din ţară şi ni se administrează serul. Ludovic Orban spune că lucrurile s-ar putea schimba.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Statul român suportă toate costurile de vaccinare. Aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, dar până la urmă se va merge pe un mecanism în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor.

Liderul PNL spune una, cel de la Guvern spune alta.

CITEȘTE ȘI: Rafila avertizează: „Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un nou val”

Florin Cîţu, premierul României: În România, vaccinul rămâne, este gratuit şi rămâne gratuit. Nu există nicio discuție în acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile. Posibilitatea introducerii plăţii pentru vaccin ar putea fi o strategie ca să-i convingă pe oameni să se vaccineze acum, cât încă este gratuit. 4,1 milioane de români au fost imunizaţi cu cel puţin o doză şi încă suntem departe de ceea ce sperau autorităţile.

Planul iniţial al Guvernului era ca până la 1 iunie să fie imunizaţi complet cinci milioane de oameni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *