Peste 200 de timișeni încasează, lunar, o pensie de 12.000 de lei

bani 9

În evidențele Casei Județene de Pensii Timiș, figurau, luna trecută, 157.028 de pensionari, inclusiv cei care beneficiază de pensii de urmași.

Cei mai mulți dintre timișenii pensionați cu limita corespunzătoare de vârstă și având vechimea completă în câmpul muncii – 44.682 – primesc pensii cuprinse între 1.001 și 1.500 de lei.

CITEȘTE ȘI: Noi probleme la Spitalul ”Victor Babeș”

Peste 2.000 încasează o pensie de până la 100 de lei, majoritatea fiind foști agricultori cu pensie de invaliditate.

La această sumă însă se adaugă diferența de până la 520 de lei, reprezentând pensia minimă garantată de stat. La polul opus, se situează foști angajați care beneficiază în prezent de pensie specială (militari, aviatori, magistrați etc.).

Fiecare dintre aceștia (220 la număr) încasează, lunar, aproape 12.000 de lei. De pensii mari beneficiază și urmașii acestei categorii: 32 din totalul de 11.410 primesc peste 5.000 de lei.

La polul opus, cu cele mai mici pensii, alături de foștii agricultori, se situează persoanele care beneficiază de pensie pentru invaliditate, al cărei cuantum (fără cel acordat pentru însoțitor în anumite cazuri grave) se ridică la cel mult 624 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *