Peste 18.000 de fermieri timişeni au solicitat subvenţiile pe suprafaţă

În perioada în care ne aflăm, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) îi aşteaptă pe fermierii pe care i-a notificat asupra unor necoformităţi sau neclarităţi din cererile de subvenţii deja depuse.

CITEŞTE ŞI: Aurel Tămaş, invitat special la ruga dintr-o localitate timişeană

Supradeclarările sau suprapunerile de parcele pentru care s-a solicitat cererea pe suprafaţă pot fi corectate în termen de 15 zile de la momentul notificării transmise de APIA, după ce sistemul său informatic a detectat erorile respective.

De asemenea, fermierii care se răzgândesc în privinţa culturilor pe care s-au angajat să le înfiinţeze se pot prezenta la APIA în această perioadă.

CITEŞTE ŞI: Tânăr, dar… liniştit cu afacerea sa agricolă

În intervalul 4 iunie – 4 iulie, agenţia va efectua verificarea administrativă a cererilor, iar din 5 iulie până în 1 octombrie va controla pe teren dacă situaţia faptică este cea declarată de solicitanţii de subvenţii în cererile lor.

Plata avansului pentru subvenţiile pe suprafaţă solicitate în acest an este programată – ca de obicei – pentru perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, iar restul sumelor le vor putea fi virate fermierilor între 1 decembrie 2018 şi 31 martie 2019.

CITEŞTE ŞI: Rugă mare într-o localitate de lângă Timişoara

În judeţul Timiş au fost preluate de către APIA, până în data de 15 mai – atunci când s-a finalizat campania de depunere a cererilor – 18.345 de solicitări de plăţi.

Suprafaţa totală care a făcut obiectul cererilor depuse în Timiş este de 527.758 de hectare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.