Peste 170 de cerșetori au fost prinși la ”lucru”

cersetori timisoara 2

”Nu oferiți bani cerșetorilor deoarece acest lucru îi determină să vină în Timișoara! Deși numărul acestora scade, alte persoane vin în orașul nostru pentru că aici primesc bani”, este apelul lansat de reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație în cazul solistei Liliana Savu Badea

Potrivit acestora, de la începutul anului și până în prezent au fost depistate pe străzile orașului peste 170 de persoane care fac parte din categoria oamenilor străzii și a cerșetorilor, cu o duzină mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Polițiștii locali continuă în această perioadă să acționează permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului.

CITEȘTE ȘI: Într-o comună timișeană vor începe lucrările la canalizare

Chiar dacă de la an la an s-a constatat o scădere a numărului de cerșetori și oameni ai străzii, polițiștii locali acționează pentru luarea măsurilor prevăzute de lege în astfel de cazuri deoarece periodic apar persoane noi în oraș, care declară că aici fac bani și de aceea vin în Timișoara.

Este și cazul a două persoane, soț și soție, de 40 și respectiv 36 de ani, cu domiciliul în localitatea Băiuț, județul Maramureș, care au fost depistați în mod repetat, în ultimele zile, fiind preluați în fiecare zi din stradă de polițiștii locali și predați către Centrul social de pe Strada Telegrafului, însă de fiecare dată s-au întors la cerșit.

Polițiștii locali vor continua să îi preia pentru întocmirea de fișe și predarea lor către centrul social, conform procedurilor și prevederilor legale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns