Într-o comună timișeană vor începe lucrările la canalizare

pesac martie 2018

Beneficiară a unei finanțări europene, în valoare de un milion de euro plus TVA, obținută din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), comuna timișeană Pesac va începe, în următoarele câteva zile, lucrările de înființare a rețelei de canalizare.

CITEȘTE ȘI: Românul condamnat la moarte în Malaezia nu va mai fi spânzurat

Investiția va permite introducerea conductelor pe 50 la sută din lungimea străzilor și realizarea stației de epurare a apelor uzate.

Pentru extinderea viitoarei rețele de canalizare în toată localitatea, autoritatea publică a avut depus un proiect, dar finanțarea acestuia prin PNDL II nu a fost aprobată.

CITEȘTE ȘI: Locatarii de pe „Republicii”, revoltați pe primar

O nouă solicitare în acest sens urmează să fie depusă la viitoarea rundă de finanțări.

Sistemul de alimentare cu apă a fost înființat cu ajutorul unei finanțări guvernamentale de peste 2,1 milioane de lei, primită prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I. E de menționat că, în 2019, vor fi realizate și primele branșamente, iar până la finele acestui an vor beneficia de acestea cel puțin o sută de gospodării.

Consumatorii vor achita suma de doar 100 de lei, diferența până la 2.000 de lei, cât costă un branșament, fiind suportată din bugetul local.

Căminele de racordare urmează să fie dotate cu apometre cu telecitire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns