Peste 100 de tone de gunoaie, ridicate din Kuncz. Acțiunea îi costă pe toți timișorenii 200.000 de lei

Peste 100 de tone de gunoaie, ridicate din Kuncz. Acțiunea îi costă pe toți timișorenii 200.000 de lei

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, marţi, că primăria, împreună cu compania Retim, a ridicat din cartierul Kuncz doar în ultimele zile 110 tone de deșeuri ilegale. Acțiunea îi costă pe toți timișorenii aproximativ 200.000 de lei.

„În Kuncz am ridicat 110 tone de deșeuri ilegale. Mai avem rampe clandestine acolo. Ne va costa acțiunea 200.000 de lei și, bineînțeles, vrem să evităm ca aceste costuri să revină periodic. Vom monta mai multe camere video în zonă pentru supraveghere. Biroul de salubritate lucrează cu Poliția Locală pentru a găsi acele persoane”, a declarat primarul Timișoarei.

El a precizat că avem de-a face cu un fenomen sistemic cauzat de firme neautorizate care oferă servicii de ridicare a deșeurilor, pentru ca apoi să le abandoneze pe domeniul public, și a făcut apel la timișoreni să nu mai contracteze astfel de firme.

„Este un fenomen organizat, sistemic: firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public. Costul real îl suportăm cu toții. Suntem în discuții cu compania Retim pentru a dezvolta în continuare punctele de colectare. Nu apelați la firme ilegale pentru ridicarea deșeurilor. Și dacă o faceți să nu vă mirați că vă și amendăm”, a mai spus primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns