Peste 1.500 de candidați s-au înscris la concursul național de ”titularizare”, în județul Timiș

Peste 1.500 de candidați s-au înscris la concursul național de ”titularizare”, în județul Timiș

Peste 1.500 de candidați s-au înscris la concursul național de ”titularizare”, în județul Timiș.

În județul Timiș, au fost depuse 1.535 de dosare pentru participarea la concursul național, din acest an, de ocupare a posturilor vacante din învățământul preuniversitar.

La nivel județean, sunt vacante 4.228 de posturi didactice în preuniversitar, dintre care 2.540 în mediul urban. Dintre cele 4.228 de posturi, 287 sunt titularizabile (222 în urban), putând fi ocupate pe perioadă nedeterminată.

Pe perioadă determinată, sunt disponibile 1.100 sunt posturi cu normă întreagă și 2.841 incomplete (reprezentând fracțiuni de normă).

Concursul național cuprinde două etape: etapa inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice, respectiv orale, după caz, și etapa de susținere a probei scrise.

În 24 mai, Inspectoratul Școlar Județean Timiș va afișa pe site-ul instituției, la secțiunea ”Managementul resurselor umane/Concurs național 2024”, programarea candidaţilor în vederea susținerii probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă.

În perioada 24-27 mai, candidaţii vor lua legătura cu unităţile şcolare în care au fost repartizaţi, pentru stabilirea detaliilor privind organizarea probei.

Candidaţii care nu obţin minimum nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică nu pot participa la proba scrisă.

Desfășurarea probei scrise a concursului va avea loc pe 17 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică, respectiv la inspecția specială la clasă.

Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații au nevoie de  minimum nota 5 la ambele probe.

În ședințele de repartizare, programate în luna august, candidații își vor putea alege posturile disponibile în ordinea descrescătoare a mediilor obținute în cadrul concursului național, la disciplina/catedra pentru care s-au înscris.

CITEȘTE ȘI: Performanțe remarcabile pentru ACS Floreta Timișoara la Campionatul Național de Scrimă, categoria floretă

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Peste 1.500 de candidați s-au înscris la concursul național de ”titularizare”, în județul Timiș

  1. dar in sibiu pentru fostul post tinut blocat de joiannis 27 de ani cati s-or fi inscris?🤪 A fost votat! De doua ori! votantii pot sa mearga sa joace golf, e un sport accesibil!

    #succes candidatilor!

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *