Peste 1.400 de pelerini bănăţeni se vor întâlni cu Suveranul Pontif

Papa Francisc se va vaccina săptămâna viitoare

Peste 1.400 de bănăţeni şi-au manifestat dorinţa de a-l vedea pe Papa Francisc, care întreprinde, începând de astăzi, o vizită apostolică în România.

CITEȘTE ȘI: Proiect grandios într-o comună timişeană: bazine, săli de masaj, hotel şi 300 de locuri de muncă

„Din listele parohiilor privind înscrierile pelerinilor doritori să participe la Sf. Liturghii cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România, reiese că din Dieceza de Timişoara cei mai mulţi pelerini, peste 1.300 de credincioşi, vor participa la celebrările din Şumuleu Ciuc şi Blaj.

Cei care îşi doresc să fie prezenţi la Sfânta Liturghie din Şumuleu Ciuc vor porni de la Timişoara cu un tren special cu opriri în Vinga, Arad şi Maria Radna. Plecarea va fi vineri seara, iar întoarcerea, sâmbătă seară.

Cei circa o sută de credincioşi romano-catolici din Timişoara care şi-au exprimat intenţia de a participa la Sfânta Liturghie de la Blaj vor porni spre această destinaţie, cu autocarul, sâmbătă seară şi se vor întoarce din pelerinaj duminică după-amiaza”, au anunţat reprezentanţii Diecezei Romano-Catolice de Timişoara.

Programul vizitei Papei Francisc în România

Suveranul Pontif va sosi astăzi, la ora 11,30, la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”-Otopeni din Bucureşti, unde va avea loc şi primirea oficială.

La ora 12,05, este programată ceremonia de bun venit la intrarea complexului Palatului Prezidenţial Cotroceni, urmată, la ora 12,20, de o vizită de curtoazie pe care Papa Francisc o va face preşedintelui României, la Palatul Prezidenţial Cotroceni, unde, la ora 12,50, înaltul oaspete va avea o întâlnire cu primul ministru, iar la 13, una cu autorităţile, cu societatea civilă şi cu corpul diplomatic, în faţa cărora Papa Francisc va ţine un discurs, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. La ora 15, 45, Sfântul Părinte va avea, la Palatul Patriarhal, o întrevedere privată cu Patriarhul României, urmată, la 16,15, de o întâlnire cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

La ora 17, în noua Catedrală ortodoxă se va rosti rugăciunea „Tatăl Nostru”, iar Papa Francisc va adresa mulţimii salutul său la Catedrala catolică. La ora 18,10 se va desfăşura Sfânta liturghie în Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”, cu Predica Sfântului Părinte.

Mâine, la ora 9,30, Papa va pleca de la București la Bacău, apoi se va deplasa cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.

La ora 17,30, Suveranul Pontif va vizita Iaşiul – Catedrala Romano-Catolică – şi va participa, în faţa Palatului Culturii, la o întâlnire mariană cu tinerii şi familiile.

Duminică, la ora 9, Papa Francisc va celebra, la Blaj, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru urmând să se desfăşoare pe Câmpia Libertăţii. În aceeaşi zi, la ora 17, Sfântul Părinte va sosi cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun, apoi va pleca cu avionul spre Roma.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Peste 1.400 de pelerini bănăţeni se vor întâlni cu Suveranul Pontif

  1. Vizita Sfintului Parinte in Romania numita Gradina Maicii Domnului, cioncide dupa calendarul catolic cu vizita Sfintei Fecioare la Elisabeta, vizita acompagnata de dragoste ,umilita ,devotiune fata de misiunea sfinta care o avea.
    Maicuta preaiubita sa ne ajute pe toti de a fi misionari ai dragostei si al binelui fata de aproapele nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *