Personalul din Primăria Timișoara, în haos total

Primăria Timișoara vrea să reducă birocrația pentru eliberarea autorizațiilor de comerț

Personalul din Primăria Timișoara, în haos total. E deranj mare în Primăria Timișoara, după ce politica de personal se aplică după criterii pur subiective, fără nici o legătură cu prevederile legale.

Astfel, deși organigrama realizată de conducere a fost suspendată în instanță, urmează totuși să se desfășoare concursuri de recrutare de personal, programate pentru săptămâna viitoare, ignorându-se hotărârea instanței.

Sindicatul din primărie a contestat în instanță aceste recrutări, decizia a fi luată chiar în ziua examenului, când am putea asista la o premieră în domeniul resurselor umane:  un candidat să câștige concursul la primărie, dar acesta să fie anulat chiar în acea zi la tribunal!

La fel de ciudată este și abordarea privind promovările în instituție.

Personalul, fără răspunsuri la solicitări

Angajații care îndeplineau condițiile legale pentru a susține examenele de promovare nu mai pot beneficia de acest drept, neprimind nici măcar un răspuns la solicitările făcute.

Verbal, li s-a transmis că promovările au fost sistate din cauza anulării organigramei, însă explicația nu stă în picioare.

”Cum poți să faci, atunci, recrutare, dar promovare nu e voie? Noi știm că este nevoie de personal în primărie, dar să se facă totul legal, nu după ureche.

Acum, nu există nici un temei legal pentru a face recrutări de personal.

La fel, nu înțelegem de ce li se refuză oamenilor dreptul de a susține concursurile și examenele de promovare și nu li se dă nici măcar un răspuns în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Se introduc noi restricții în România: măștile FFP2 sau chirurgicale, obligatorii. Scade baza de calcul pentru incidență 

Sindicatul Liber al Salariaților din primărie și din serviciile publice aflate în subordinea consiliului local va solicita organizarea de urgență a examenelor/concursurilor pentru promovarea funcționarilor publici și a personalului contractual.

În acest sens, invităm la biroul sindicatului pe toți angajații care îndeplinesc condițiile pentru promovare, în vederea mandatării/împuternicirii sindicatului de a face acest demers către angajator, inclusiv de a formula acțiune în instanță, în cazul unui refuz”, anunță liderul sindical Tiberiu Negrei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Personalul din Primăria Timișoara, în haos total

  1. Credeam ca pe renasterea.ro se pot citi stirile actuale!Ca situatia asta „Personalul din Primăria Timișoara, în haos total”este deja de peste un an de zile de cand au ajuns la BUTOANE Donimic Frig,Lascau 3 Noaptea si au mai coptat si pe marele Ambrus haosul este total.Un medic veterinar il apreciaza pe un director de filarmonica,un condamnat penal conduce societati ale primariei,un fost somer taie si spinzura in primarie.Atunci ce va mai mirati atita.Totusi ma bucur ca am avut inspiratia de a vota USR.Cine ar fi marit taxele si impozitele,cine ar fi organizat parade GAY si lesbiene,cine ar fi transformat Timisoara in lada de gunoi,cine ar fi facut audite peste audite pe bani din buget,cine ar fi lasat orasul fara caldura,cine ar fi batut recordul la cele mai mari amenzi primite,cine ar fi lasat orasul fara iluminat public,fara sa sune sirenele in memoria celor care sau jerfit pentru demogratie,cine lasa Timisoara fara focuri de artifici si lista este inca lunga.Si daca nu erau ei cine sa se fi laudat peste tot cu realizarile(nerealizarile)lor.Traiasca si sa infloreasca SPAGARI de la USR

  2. Pai in fata acestei situatii-nerespectarea unei hotariri a unei instante-dosar penal pt vinovati, condamnare-eliberare din toate functiile publice si la zdup-nu la panselute !-domnilor magistrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *