Se introduc noi restricții în România: măștile FFP2 sau chirurgicale, obligatorii. Scade baza de calcul pentru incidență

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile din 8 ianuarie. Măștile medicale sau FFP2 - obligatorii

Se introduc noi restricții în România: măștile FFP2 sau chirurgicale, obligatorii. Scade baza de calcul pentru incidență.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va propune Guvernului adoptarea de noi restricții, printre cele mai importante numărându-se obligativitatea de a purta măști chirurgicale sau FFP2. De asemenea, baza de calcul pentru incidență scade de la 1,5/1000 de locuitori la 1/1000 de locuitori, conform stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: Colinde și obiceiuri la Crăciunul după rit vechi. O seară cu „cesniča” și folclor sârbesc de Crăciun, în compania ansamblurilor folclorice sârbești de la Sânnicolau Mare

– Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.
CONSULTAȚI AICI ÎNTREAGA DECIZIE CSNU– Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-22,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, repartizarea acestora pe întreaga suprafață a arenei, asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între persoane și purtarea măștii de protecție, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *