Colinde și obiceiuri la Crăciunul după rit vechi. O seară cu „cesniča” și folclor sârbesc de Crăciun, în compania ansamblurilor folclorice sârbești de la Sânnicolau Mare

Colinde și obiceiuri la Crăciunul după rit vechi

Colinde și obiceiuri la Crăciunul după rit vechi. O seară cu „cesniča” și folclor sârbesc de Crăciun, în compania ansamblurilor folclorice sârbești de la Sânnicolau Mare.

Pentru că, la Timișoara, multiculturalitatea este o realitate argumentată zi de zi, am ales ca ultima acțiune pe scena Târgului de Crăciun să fie dedicată Crăciunului pe rit vechi.

CITEȘTE ȘI: Se cere demiterea ministrului Cîmpeanu, acuzat că a tăiat bursele a 730.000 de elevi, din pix, în mijlocul nopții

Astfel, miercuri, 5 ianuarie 2022, la ora 19:00, artiștii amatori sârbi din Sânnicolau Mare aduc în fața publicului din Piața Libertății cântece și obiceiuri din seara de Ajun.

Participă formațiile artistice sârbești din Sânnicolau Mare: ansamblul și orchestra „Sveti Sava”, orchestra de tamburași „Batini Bećari” și grupul vocal-instrumental „Biseri”.

Evenimentul va fi precedat, la 17:30, de o „demonstrație” de „cesniča”, plăcinta tradițională sârbească de Crăciun, preparată în Piața Libertății de mâinile pricepute ale lui Deian Onici, proprietar al „Mașinii cu clătite”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *