Pericolul de pe strada Oituz (foto)

oituz

Fosta unitate militară de lângă Punctele Cardinale, aflată într-o stare vizibilă de degradare, se dezmembrează de la sine, puțin câte puțin. Azi, cade o bucată de tencuială, mâine, o cărămidă, poimâine se sparge un geam. Partea estetică ar fi ultima problemă, cea mai gravă fiind aceea că degradarea clădirii îi supune la un mare pericol pe timișoreni. Nu doar pe cei care se află în trecere prin zonă, ci și pe călătorii care așteaptă mijloacele de transport în comun în stația de pe strada Oituz.

Într-una din zile, trei persoane care așteptau în stația din fața clădirii au fost la un pas de a se trezi cu câteva cărămizi în cap, care s-au desprins de pe fațadă. Norocul lor a fost că, fiind o zi ploioasă, s-au adăpostit sub acoperișul refugiului pentru călători, acesta protejându-i de bucățile desprinse din clădire, care le-ar fi putut pune viețile în pericol.

Unitatea militară de pe strada Oituz, care se întinde pe aproximativ 6,5 hectare de teren, a fost dată în administrarea UVT în urmă cu aproximativ 13 ani. O parte din ea a fost transformată, de senatul universității din acea vreme, cu un buget de circa două milioane de euro, în spații de învățământ.

Ulterior, s-a dorit reconfigurarea imobilelor rămase într-un campus studențesc, pentru care, însă, nu au mai fost bani, investiția totalizând un cost de peste 40 de milioane de euro. Mai târziu, Primăria Timișoara a venit cu o altă propunere, aceea de a se demola vechile clădiri în vederea amenajării unei parcări supraetajate. UVT a cerut la schimb imobilul fostului Liceu ”CFR”, iar în momentul de față se poartă încă negocieri pe acest subiect.

Conducerea UVT a luat la cunoștință despre pericolul pe care îl reprezintă imobilul respectiv și a solicitat aprobări din partea primăriei și a Direcției de cultură pentru a putea aplica pe fațada lui o plasă de protecție. În acest moment, solicitarea se află în curs de avizare, conform normelor birocratice de pe la noi…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns