Parohia Ortodoxă Ucraineană din Timişoara își sărbătorește hramul. Slujba va fi urmată de o agapă frăţească

ucraineni timisoara

Comunitatea ucraineană din Timişoara va îmbrăca, duminică, straie de sărbătoare pentru a o cinsti așa cum se cuvine pe Maica Domnului, ocrotitoarea Parohiei Ortodoxe Ucrainene din oraşul de pe Bega, întrucât la 28 august va fi prăznuit hramul bisericii pe stil vechi, “Adormirea Maicii Domnului”.

”Slujba va avea loc în foișorul din curtea lăcașului de cult unde este altarul de vară. După săvârșirea Sfintei Liturghii invităm creștinii la o agapă frățească pentru care vom pregăti 2.500 de sarmale”, a precizat preotului paroh Cristian Popovici.

Parohia Ortodoxă Ucraineană “Adormirea Maicii Domnului” din Timişoara a fost înfiinţată în 10 decembrie 2001 şi numără în prezent peste o sută de familii. Începând din toamna anului 2005, credincioşii ucraineni participă la slujbele religioase oficiate de preotul paroh Cristian Popovici într-o biserică de lemn, ridicată cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a fostului mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu, pe strada Mareşal Alexandru Averescu (fosta Lidia) nr. 3 din Timişoara. În prezent, un nou lăcaș de cult este în construcție.

Parohia aparţine de Vicariatul Ortodox Ucrainean din România, care are menirea de a coordona viaţa spirituală a etnicilor credincioși, fiind sub directa ascultare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns