Pericol pentru văcuțele din Banat

vaci

Conform avertizării Direcției sanitare, veterinare și pentru siguranța alimentelor Timiș, în 13 aprilie, Bulgaria a notificat organismele internaționale de profil asupra apariției unor focare de dermatoză nodulară contagioasă la bovine, în exploatații de tip gospodăresc și comerciale.

Evoluția bolii în Bulgaria este foarte agresivă, aceasta răspândindu-se în șapte regiuni, la granița cu Serbia și Macedonia.

Având în vedere că județele din sud-vestul României se află în situație de risc, se interzice funcționarea aglomerărilor și expozițiilor de animale din specia bovine în toată regiunea, inclusiv în județul Timiș.

Totodată, orice suspiciune de boală sau caz de îmbolnăvire a bovinelor trebuie anunțată imediat la medicul veterinar al circumscripției teritoriale.

Boala nu afectează omul, dar creează pagube economice importante, atât din cauza obligativității uciderii animalelor afectate și a distrugerii materialelor contaminate, cât și prin blocarea pe termen lung a comerțului cu bovine vii și produse provenite de la acestea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns