Momentul adevărului pentru Timba

BC Timba baschet 1

„Urşii” forţează, de vineri până duminică, revenirea pe prima scenă a baschetului masculin românesc.

Calificaţi la turneul final de pe locul al patrulea, elevii lui Bogdan Murărescu vor da piept, în ordine, cu gazda CS Municipal Ploieşti (vineri, ora 19,30), Municipal Olimpic Baia Mare (sâmbătă, ora 17,15) şi Politehnica Iaşi (duminică, ora 17,15).

Competiţia va fi transmisă de Digi Sport.

„Timba a avut un parcurs relativ bun într-o ligă cu reguli destul de complicate pentru baschetul românesc. Este greu să joci cu şase tineri în lot, am spus asta şi în Adunarea Generală a Federaţiei Române de Baschet. A fost un sezon destul de complicat pentru noi. Am vrut să construim ceva nou, ne-am propus ca obiectiv calificarea la turneul final, am ajuns aici, deşi am pierdut un jucător important, pe Baczo Balazs, accidentat, el urmând să revină abia în luna august. Va fi un turneu foarte echilibrat, dar Timba este pregătită pentru Liga Naţională şi avem ca obiectiv promovarea. Există viaţă şi după turneul final, vom merge înainte indiferent de deznodământ. Ba chiar avem oameni dispuşi să se alăture proiectului nostru. Situaţia clubului este una stabilă, nu ne-a lipsit nimic în acest sezon, poate doar puţin noroc. Formăm un grup sudat şi vom da totul la turneul final de la Ploieşti. În prima zi jucăm cu gazdele, este o partidă care poate da sensul acestui turneu. Nu avem probleme de efectiv, băieţii sunt hotărâţi să vină cu un rezultat pozitiv de la Ploieşti. Nu ne-am propus să organizăm această competiţie, în urmă cu patru ani am promovat pe terenul Stelei, am reuşit acest lucru în ciuda unei presiuni fantastice”, a declarat preşedintele Timbei, Sebastian Răducanu, el subliniind apoi necesitatea existenţei unei finanţări din mediul privat în orice ramură sportivă: „Dacă nu există implicare din zona privată lucrurile pot deveni dramatice. Banul public nu va mai putea fi folosit ca până acum, de aceea este nevoie de implicarea oamenilor de afaceri. Este important ca aceşti privaţi să fie susţinuţi prin legi şi hotărâri de consiliu local”.

Antrenorul principal al „urşilor”, Bogdan Murărescu, a vorbit şi el despre turneul de la Ploieşti: „Am terminat pe poziţia a patra, deci este normal să plecăm cu şansa a patra. La un turneu final contează însă forma de moment şi experienţa unor jucători. Avem şi plusuri, şi minusuri, pe ultimele vom încerca să le mascăm. Totul se va decide pe teren, indiferent de cum gândim meciurile înaintea începerii lor. Avem ceea ce ne trebuie ca să promovăm. Să vedem cum vor reacţiona tinerii, noi credem că i-am pregătit bine pentru acest turneu final. Am jucat săptămâna trecută un amical în Serbia cu Vojvodina, o echipă din liga a doua. Nu ne-a interesat scorul, am urmărit altceva”.

Dejan Kovacevici, una dintre piesele de bază ale grupării ce evoluează în galben şi negru, crede că prima partidă, cea cu gazda ploieşteană, urmaşa fostei campioane naţionale Asesoft, este foarte importantă: „Atmosfera este bună, ne-am pregătit opt luni pentru acest turneu final. Primul meci este foarte important. Eşalonul al doilea este destul de bun, dar prima divizie este mai bună”.

Foto: Facebook.com (BC Timba Timisoara)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns