Ministrul justiției, pe Facebook

raluca pruna

O inițiativă inedită pentru un demnitar român s-a bucurat de aprecieri din partea cetățenilor. Ministrul justiției, Raluca Prună, a anunțat că va comunica online cu justițiabilii, care îi pot adresa întrebări pe cea mai populară rețea de socializare. Acest lucru s-a întâmplat ieri, iar utilizatorii site-ului s-au grăbit să lase diverse comentarii pe pagina ministrului. Unii dintre ei, probabil mai puțin familiarizați cu protocolul, au întâmpinat-o pe doamna ministru cu formule de salut amicale: ”salve” sau ”dragă Raluca”.

Dintre numeroasele întrebări (unele personale, altele generale), ministrul a selectat câteva, cărora le-a răspuns. Multe dintre interpelări au avut legătură cu sistemul de detenție din România, cetățenii plângându-se de condițiile proaste din penitenciare. Raluca Prună a afirmat că este la curent cu situația și că se lucrează la remedierea ei, dar că nu toate unitățile sunt la fel. ”Cunosc foarte bine condițiile din penitenciare și sunt prima care spun că sunt precare. Cum am spus, lucrăm la asta, nu putem însă corecta o problemă de sistem pe termen scurt. Trebuie spus că nu toate penitenciarele sunt la fel. Cu manageri buni ca la Timișoara, executarea pedepselor este mai demnă”, a răspuns ministrul justiției.

Alți cetățeni au fost curioși să afle detalii despre cazurile mediatizate în ultima perioadă. Celor care s-au interesat de situația Anei-Maria Nedelcu (românca care și-a răpit copilul din Canada pentru a-l proteja de tată), ministra le-a răspuns că a Parchetul a contestat hotărârea judecătorească prin care aceasta a fost extrădată, așteptându-se acum decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Au fost și cetățeni nemulțumiți de activitatea Ralucăi Prună, care au întrebat-o când are de gând să demisioneze. ”Mai am multe de făcut, așa că nu mă gândesc să plec”, a fost răspunsul tranșant al ministrului.

Ministrul justiției a răspuns și unor întrebări ale jurnaliștilor de la ”Renașterea bănățeană” în legătură cu noile coduri din domeniul penal, elaborate parcă în bătaie de joc. Raluca Prună a fost de acord că multe dintre articolele adoptate în urmă cu doi ani au fost declarate ulterior neconstituționale, motiv pentru care recent au fost din nou modificate, însă a afirmat că nu se are în vedere tragerea la răspundere a autorilor lor pentru lipsă de profesionalism, ci doar corectarea textelor greșite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns