Pericol alimentar! Peşte stricat, vândut în containere pline cu sânge, la Timişoara

peste stricat

În Duminica Floriilor, credincioșii creștin-ortodocși obișnuiesc să pună pe masă pește, dar, în acest an, sunt avertizați de autorități să fie foarte atenți de unde își procură alimentele.

Controalele desfășurate în piețe și magazine înainte de Sărbătorile Pascale de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Vest – Timiș au scos la iveală mai multe nereguli.

Citeşte şi: Ajutoare de stat, înainte de alegeri: Dragnea anunţă că fiecare gospodărie din regiunea Moldovei va primi câte 20.000 de lei

Potrivit comisarului-șef Claudiu Sorin Susanu, cea mai greavă situație a fost descoperită într-un magazin care comercializa pește într-o piață din Timișoara. Conform acestuia, zeci de kilograme de pește-viu se aflau într-un bazin în care apa era amestecată cu sânge, ceea ce face produsul impropriu pentru consum.

Citeşte şi: Unii angajați ar putea primi mai puțini bani. Guvernul obligă companiile să facă asta

„Situații inacceptabile si măsuri în consecință! Un magazin dintr-o piaţă din centrul municipiului Timișoara vindea peşti în condiţiile pe care le vedeți”, a scris Sorin Susanu pe Facebook.

Peştele în bazinul mai mult cu sânge decât cu apă este total impropriu consumului. Produsele au fost retrase de la comercializare, iar sancțiunea poate ajunge până la 30.000 lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns