Perdea forestieră din stejari, la marginea Timişoarei

perdea forestiera

Pe un teren aflat în proprietatea Primăriei Timișoara și situat între Calea Torontalului și strada Ovidiu Balea, se va afla, în curând, o perdea forestieră de protecție a orașului.

După cum au probat consilierii locali, aici vor fi plantați 10.000 de puieți de stejar, oferiți gratuit de Direcția Silvică Timiș, care a anunțat că poate sponsoriza instituțiile interesate cu 83.300 de puieți forestieri de stejar, 52.200 de cer (o specie de arbore foios) și 23.000 de stejar roșu.

Perdelele forestiere au un rol deosebit de important în protecția mediului în zonele de câmpie, prin reducerea vitezei vântului și a poluării, ca și prin posibilitățile de recreere pe care le oferă populației.

Studiile au arătat că în Timișoara direcția predominantă a vântului este dinspre Nord-Vest, astfel că în zona Ovidiu Balea a început plantarea unei perdele forestiere încă de la începutul anilor 2000, dar aceasta nu este suficientă.

Oricum, până când păduricea va ajunge la maturitate vor mai trece ani buni, dar dacă nu se fac eforturi acum, generațiile viitoare nu vor avea nici un beneficiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *