PERCHEZIŢII la o grupare care fura tractoare de mari dimensiuni din străinătate

Oamenii legii au percheziționat, joi, 30 de locuințe de pe raza județelor Timiș, Alba, Bihor, Hunedoara, Prahova și Arad, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în furt de utilaje agricole.

Procurorii DIICOT Timișoara, sub coordonarea cărora s-a derulat acțiunea, au informații că, în cursul anului 2015, mai multe persoane de cetățenie română din Timiș și Alba au constituit un grup infracțional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăți comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României și vândute la o valoare modică.

Din datele preliminare, se pare că activitatea infracțională se derula printr-o firmă din localitatea timișeană Sinersig, iar majoritatea utilajelor furate proveneau din Franța. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro. La audieri au fost duse 20 de persoane.

Foto: Adrian Pîclişan


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns