PERCHEZIŢII în Timiş şi Caraş-Severin, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Politia perchezitie

La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează șase percheziții pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale societăților administrate de aceștia. Prejudiciul este estimat la aproape 370.000 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., efectuează șase percheziţii pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la domiciliile a trei persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale firmelor administrate de aceștia.

În cursul anului 2011, bănuiţii, în calitate de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) a două societăți comerciale, ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor.

Prin aceste operațiuni există suspiciuni că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 370.000 de lei.

Ulterior, bănuiții ar fi efectuat tranzacții financiare constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *