La Timişoara, se înfiinţează poliţia navală… pe bicicletă

politist bicicleta

În curând, timișorenii se vor putea plimba pe Bega cu navete (cel puțin aceasta este intenția edililor pentru viitorul apropiat).

Evident, va trebui asigurată și paza aferentă, motiv pentru care Timișoara va avea nevoie de o poliție navală.

Startul pentru ocuparea posturilor de polițiști locali la Biroul de patrulare navală a fost deja dat (în aceste zile desfășurându-se concursul propriu-zis), însă, din cauza unei condiții impuse prin regulament, s-ar putea ca mulți să rateze șansa de a îmbrăca uniforma de om al legii.

Astfel, pe lângă studii superioare, aptitudini sportive, înălțime corespunzătoare și coerență psihică, viitorii polițiști care vor patrula pe Bega trebuie să știe să meargă și pe… bicicletă! Aceasta este una dintre condițiile necesare și obligatorii impuse de conducerea Direcției Poliției Locale din Timișoara, care dorește ca patrularea navală să se facă numai de polițiști… bicicliști. Reprezentanții poliției locale au explicat că acest criteriu a fost introdus ca urmare a faptului că vor exista situații în care se va impune rotirea cadrelor.

Cu alte cuvinte, și polițiștii de pe nave vor trebui, la un moment dat, să… coboare pe pământ și să participe la misiuni terestre pe biciclete.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “La Timişoara, se înfiinţează poliţia navală… pe bicicletă

  1. Studii superioare… ce fel de studii? Ajunge daca ai absolvit, sa zicem, Conservatorul… sau Filologia…? Sau daca esti inginer agronom, sau medic veterinar… sau ai absolvit Chimia Industriala ? Foarte ciudate criteriile de angajare la Politia Navala – cea fara nave si fara ape (daca facem exceptia de Canalul Bega, asta pe vremuri era navigabil dar doar pana la Uliuc). Chestia cu bicicletele mi se pare deosebit de savuroasa – cred ca initiatorul acestei actiuni a visat urat noaptea, si iaca – asta-i rezultatul.

  2. Se fura atatia bani de la bugetul de stat incat Politia locala este atat de saraca incat sa accepte niste troci de biciclete in urma cu ceva ani de la fratii Cristescu. Acestia au ca principal obiect de activitate punerea pe butuci a zeci de foste intreprinderi timisorene, vanzarea la fier vechi a utilajelor, unele unicate iar apoi daramarea pentru investitii imobiliare!

Lasă un răspuns