Percheziții în Timiș, Arad, Hunedoara și Giurgiu într-un dosar de spălare de bani și înșelăciune

Percheziții în Timiș, Arad, Hunedoara și Giurgiu într-un dosar de spălare de bani și înșelăciune

Percheziții în Timiș, Arad, Hunedoara și Giurgiu într-un dosar de spălare de bani și înșelăciune

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile s-au desfășurat în județele Timiș, Arad, Hunedoara și Giurgiu, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălarea banilor, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, precum și grup infracțional organizat.

În fapt, mai multe persoane ar fi constituit un grup specializat pe inducerea în eroare a mai multor persoane, în vederea dobândirii de beneficii materiale însemnate, iar sumele de bani astfel obținute ar fi fost transferate către diferite persoane, ce aveau rolul de a sprijini gruparea, în sensul disimulării sumelor de bani provenite din infracțiuni, sub forma mai multor tranzacții bancare între conturile personale sau conturi controlate de aceștia.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor. Poliţia a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă

În vederea documentării întregii activități infracționale, perchezițiile au avut drept scop identificarea de înscrisuri, medii de stocare, documente, instrumente de plată electronice, precum și orice alte mijloace de probă privitoare la efectuarea de operațiuni bancare ilegale, respectiv a pierderii trasabilității și a albirii unor sume însemnate de bani provenite din comiterea unor fapte ilicite.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri, 14 telefoane mobile, 2 laptopuri, 3 tablete electronice, precum și 25 de carduri bancare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *